Předchozí pohled na ORIGINAL | OCR Následující

v Horažďovicích, Vyhlídal J. P. v Jaktaři u Opavy, »Vysloužilec«, red. čas. v Žižkově, »Vyšehrad«, čas. v Praze, »Výškovské Noviny«, čas. ve Výškově.

Wagner F., čalouník v Praze, Wagnerová P. v Praze, Waltrová A., čl. výtvar. odboru v Brně, Weiser E., brašnář v Praze, dr. Wellner M. v Praze, Westerlow A., obchod. v Praze, Wiehl A., stav. rada v Praze, Wien M., red. v Praze, Wildmann J., úřed. NVČ. v Praze, dr. Winter Z., prof. v Praze, Wit-mann J., knihař v Praze, dr. Woldřich J., univ. prof. v Praze, Wolf. J., fot. v Krumlově, Wurm Ig., kons. rada v Olomouci, Wurm,

pokl. v »Slavii« v Brně, Wurzl L., akadem. sochař v Praze.

Zahálka Č., prof. v Roudnici, Záhorský J., člen odb. sokol. na Smíchově, Záhorský K., soch. v Praze, dr. Zahoř J., zdrav. rada a měst. fysik v Praze, P. Zahradník I., kapl. a řeholní kanovník v Jihlavě, Zahradnický J., uč. v Žižkově, Zahradnická M., mal. v Praze, Zajíc F., virt. v Berlíně, Zapletal K., čalouník v Praze, Zámečník A., kaplan v Jilemnici, Zaradil A., uč. v Holicích, »Zář«, čas. v Příbrami, Zavadil A., uč. na Horách Kutných, Zdráhal J., rolník v Bezměrově u Kroměříže, Zeisová M., choť adv. v Táboře, Zelinger V.,

uč. na Žižkově, Zeman M., abs. varh. ve Velké, »Zlatá Praha«, čas. v Praze, Zobáč F., učitel v Hodslavicích, Zöllnerová E., div. řiditelka, dr. Zubatý J., docent na české universitě na Smíchově, JUC. Zuman F. v Praze.

Žabiňský J., red. Kurjera ve Varšavě, P. Žák F., koop. na Král. Vinohradech, Žák J., kustos měst. musea v Turnově, Ždímal B., řid. měšť. školy v Chrudimi, Žďárský E., nám. star. v Žižkově, Železný V., kartáčník v Karlíině, Ženíšek F., akad. mal. na Smíchově, Žentelová M. v Praze, »Živena« v Turč. sv. Martině, Živnostenské společenstvo v Žel. Brodě.

Členům presidia a výkonného výboru NVČ. vystaveny byly ve smyslu usnesení výkonného výboru pouze diplomy jejich členství ve výkonném výboru.

Ceny udělené vystavovatelům.

I. Včelařství. 1. Diplom výstavní: Andry-sík F. v Holubicích, Baudyš J. v Jaroměři, Datel J., ředitel velkostatku v Domousnicích, Golombiovský V. ve Škvorci, Hájek A., c. k. notář v Kolíně, Hodinář K., vikář v Červ. Kostelci, Holzbach J., cukrář v Hradci Králové, Kofránek K., cukrář v Hořicích, Kotek F. v Mokré Lhotě u Benešova, Novotný V. v Praze, Sojbic V., účetní cukrovaru v Klo-búkách, Thuma A., uč. v Chrudimi, Vašta J., c. k. prof. v Příbrami, Včelařský spolek v Čáslavi, Včelařský spolek ve Dvoře Králi, Včelařský spolek v Sedlčanech, Včelařský spolek v Soběslavi. — Diplom uznání: Jakš V., uč. v Mirovicích, P. Majer A., převor ve Lnářích, Mareš H., far. v Libstejnici u Roudnice, Markalous, c. k. prof. v Chrudimi

II. Zahradnictví. 1. Diplom s právem ražení zlaté medaile: Batěk L. v Jablonci, Jermář J. v Praze, Volák J. ve Vršovicích, Záruba A., pěstitel růží v Libni. 2. Diplom s právem ražení stříbrné medaile: Dolejš J. v Praze, Dvorský K. v Praze, Filín M. ve Vršovicích, Jedlička J. v Kladrubech. 3. Diplom výstavní: Galle J. v Bubenči, Kleiner A. ve St Boleslavi, Stromové školky v Eisen-burku, Šámal V. v Mladé Boleslavi, Valeš V. v Kostelci n. L., Větvičková V. v Turnově.

III. Vinařství. 1. Diplom s právem ražení zlaté medaile: Haupt V. na Mělníce, Hlaváček F. na Mělníce, Lobkowicz F. kníže v Dol. Beřkovicich, Lobkowicz J. kníže v Hoříně u Mělníka, Lukčič a Dragičevic v Praze, Sylva Tarouca A. hrabě v Žernosekách, Viktorín J. v Praze. 2. Diplom s právem ražení stříbrné medaile: Karas V. v Praze, Masaryk L. v Praze.

IV. Pivovarství. 1. Čestný diplom: Akciový pivovar na Smíchově, Měšťanský pivovar na Král. Vinohradech, Měšťanský pivovar v Plzni, Schwarzenberg Ad. J. kníže Krumlovský za pivovary v Lounech, Protivíně a v Třeboni. 2. Diplom s právem ražení zlaté medaile: Akciový pivovar v Turč. Sv. Martině, Labuťka J. za pivovar u »Fleků« v Praze, Lobkowicz M. kníže za pivovar v Roudnici. 3. Diplom s právem ražení stříbrné medaile: Akciový pivovar v Pardubicích, Pflanzer za černý pivovar v Praze, Reisinger za pivovar na Slovanech v Praze. 4. Diplom uznání: Bauer J., hostinský ve »Staré Praze«, Bohemian Brewerie Limited u »Stajgrů« v Praze, Buňata A. za pivovar u »Bucků« v Praze, Hudl, hostinský na Kr. Vinohradech, Kolář J., hostinský na Kr. Vinohradech, Krátký F. v Turč. Sv. Martině, Křikava J. za pivovar v Lorci, Petzold V., hostinský v Praze, So-chůrek J., hostinský v Praze, Šlechta V., hostinský v Praze, Škaba V., hostinský v Praze, Urban E. za pivovar v Unhošti.

V. Průmysl novodobý. Skupina I. Hospodářský průmysl, potraviny a požitkoviny. Hors concours. Kollektivní výstava cukro-varnická Baroubek Em. a synové v Praze II., Pelly Gustav v Kladně. — I. Stříbrná medaile státní a čestný diplom výstavní: Buva M. C.

syn ve Vys. Veselí, Sezemský F. v Ml. Boleslavi. — I. Bronz. m. státní a č. diplom výst.: Marschner A. na Kr. Vinohradech, Wladyka J. a syn v Litoměřicích. — II. Diplom s právem ražení zlaté m.: Andrlík S. F. v Heřmanově Městci, Kolínská továrna na kávové náhražky v Kolíně, Pálinek Jos. v Lomnici u Tišnova, Rada A. v Libni u Prahy, Rolnický akciový závod ovocnářský ve Vyzovicích u Napajedel, Seidl V. v Praze, Siegl J. v Praze, Součková M. v Chrudimi. — III. Stříbrná m. korporací: Exnerové bratří v Žižkově, (obchodní komory budějovické), Holzbach J. B. v Hradci Král. (města Hradce Králové), Hůlka Fr. v Praze (obchodní komory pražské), Jína A. v Lomnici u Jičína (m. Kutné Hory), »La Ferme«, akc. společnost v Dobrušce (průmyslové jednoty), Lanč J. na Kr. Vinohradech (města Kr. Vinohradů), Švec J. v Praze (m. Prahy), Trojan F. v Praze (Nár. jedn. pošum.), Včelařský spolek v Blatné (obch. komory plzeňské) — III. Stříbrná m. výst.: Babuška Alb. F. v Praze, Hallama Fr. na Kr. Vinohradech, Říha J. B. na Žižkově, Suchardová M. v Praze, Velínský J. v Praze. — IV. Bronzová med. korporcí: Biskup K. v Praze (m. Prahy), Dolinský J. v Bojkovicích na Slovensku (m. Hradce Kr.), Duda J. v Semicích (nár. jed. poš.), Fugl J. v Libni u Prahy (nár. jednoty severočeské), Gross K. v Karlině (prům. jednoty), Kapras F., Mnichovo Hradiště (prům. jedn.), Karas F. v Ml. Boleslavi (prům. jedn.), Kincel K. v Jičíně (prům. jedn.), Navrátil Jos. v Praze (m Prahy), Nesňalová M. v Uher. Brodě na Moravě (nár. jedn. severočes.), Pospíšil V. v Libni (m. Prahy), Vinklářová F. v Lomnici u Jičína (m. Hradce Kr.), Votruba K. v Praze (obchodní komory pražské), Vušková Joh. v Lomnici u Jičína (města Kutné Hory). — V. Diplom uznání: Naum Tritonovič v Praze (m. Prahy).

Skupina II. Kůže, výrobky z ní, usně, kartáčnictví. I. Bronzová m. státní a č. diplom výst: Jehlička A. v Praze. — I. Čest. diplom výst.: Jelínek A. ve Vel. Meziříčí. — II. Diplom s právem ražení zlaté medaile: Beneš a syn ve Vel. Břevnově, Budil L. v Hostomicích, Bulíček z Luži u Uherska, Langweil T. z Bu-dyně n. Ohří, Petrželka L. v Praze, Roučka J. v Horažďovicích. — III. Stříbrná medaile korporací: Korb F. v Praze (prům. jednoty), Nosek K. v Rokycanech (obch. kom. plzeň.), Pávka Jana nást. v Lišova (obchod. komory budějov.), Puhl Josef na Král. Vinohradech (m. Kr. Vinohradů). — III. Stříbrná m. výst.: Schmidt V. v Praze. — IV. Bronzová med. korporací: Láska J. v Praze (prům. jedn.)

Skupina III. Výroba ze dřeva, rohu, kosti, korku, rákosu, slámy, mořské pěny atd. Hors concours. Kordík V. v Praze. — I. Stříbrná m. státní a čestný diplom výst: Kořínek F. v Praze. — Bronzová medaile státní a čestný diplom výstavní: Studnička František na Žižkově, Šindelář K na Královských Vinohradech. — Čestný diplom výst. Šponar V. v Praze. — II. Diplom s právem ražení zlaté

medaile: Cicvárek Jos. v Praze, Hrbek Josef v Praze, Jedlička Em. v Nuslích, Jiša V. ve Zbiroze, Křížek a Hudec na Smíchově, Kul-štrunk a spol. v Bakově n. J., Lesler Karel v Praze, Pilát F. v Praze, Pokora V. v Praze, Richter V. na Král. Vinohradech, Sucharda A. v Nové Pace, Sýkora J. v Nuslích, Ulík A. v Praze. — III. Stříbrná med. korporací: Beneš V. v Praze (obchodní kom. pražské), Buk Fr. V. v Praze (prům. jedn.), Čížek Jan v Těšíně (nár. jedn. poš.), Faust Jan v Brně (města Kutné Hory), Chlumský F. J. v Praze (m. Prahy), Jadrníček V. a spol. ve Frýštátě (nár. j. poš.), Janda F. v Loukové (nár. jedn. severočeské), Kohout J. a synové v Třeboni (obch. kom. budějovské), Král V. na Král. Vinohradech (m. Kr. Vinohradů), Kubového Jana vdova ve Vys. Mýtě (m. Hradce Král.), Patrná Anna v Jaroměři (m. Hradce Král.), Simáček J. v Brně (m. K.Hory), Zika J. V. na Král. Vinohradech (m. Kr. Vinohradů). — III. Stříbrná m. výst.: Anger Matěj v Praze, Busch. A. v Praze, Bečvář a Michálek v Roudnici n. L., Černý Jan na Žižkově, Fiedler V. na Kr. Vinohradech, Herejk Josef v Praze, Houštěcký F. a Kotek L., v Krnsku (viz skupinu X.), Charvát J. v Praze, Jonák F. v Nov. Strašecí, Křivka Fr. na Král. Vinohradech, Mejstřík F. v Praze, Rudovský V. v Karlíně, Soukup H. ve Zbiroze, Šlambora F na Kr. Vinohradech, Vanka T. na Král. Vinohradech, Veverka J. v Brně, Vlček Boh. na Žižkově, Vorlíček j. v Praze. — IV. Bronzová medaile korporaci: Bartel J. v Železném Brodě (města Hradce Král.), Beer Ed. v Dobrušce (m. K. Hory), Bělohradský J. na Kr. Vinohradech (obch. kom. pražské), Dejmek J. a Vlach S. v Košťálově (obch. kom. budějov.) Doležal Fr. ml. v Třebihošti (nár. jedn. severočeské), Dvořák V. v Praze (m. Prahy), Ernst K. na Smíchově (m. Smíchova), Hoppe J. v Jaroměři (m. Hradce Král.), Jaroš A. v Praze (národní jedn. poš ), Koutecký J. v Strakonicích (obch. kom. plzeňské), Liva A. v Libni (nár. jedn. severočeské), Mareš J. na Žižkově (m. Král. Vinohradů), Neumann Jindř. v Jindř. Hradci (obch. kom. budějov.), Pavelka A. z Lysice (nár. jedn. severočeské), Rmoutil J. U. na Žižkově (m. Král. Vinohradů), Smutný Ruda v Králově Městci (m. K. Hory), Starosta A. na Kr. Vinohradech (města Kr. Vinohradů), Šebek A. ve Vysočanech (nár. jedn. pošum.), Špále F. ve Vídni (m. Smíchova), Štemberg A. (nár. jedn. poš.), Štěpán Frant. v Osičku (prům. jedn.) Tekl J. v Praze (m. K. Hory), Vonka V. v Miletíně (nár. Jedn. severočeské), Werich V. v Praze (nár. jedn. severočeské). — V. Diplom uznání: Cipín Antonín v Chlumu u Křemže (nár. jedn. sever.), Eisenmann K. na Král. Vinohradech (obch. kom. pražské), Heina F. na Žižkově (obch. kom. pražské), Kašpar a Lévi v Praze (obch. kom. pražské), Klimeš J., Chodsko (nár. jedn. severočeské), Kollektivní výstava českých hraček (obch. kom. pražské), dr. Král J. v Nezdicích u Kašperských Hor (nár. jedn. sever.), Masák K.


Předchozí   Následující