Předchozí 0160 Následující
str. 150


2. Přišel kněmu řezník a s ním strakatý psík, hárum, hárum, halydlum, halydlum a s ním strakatý psík. 3. Ovčáče, zač dáš čtyři ovce, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum, zač dáš čtyři oyce. 4. Dám ti čtyři zlatý, jsou peníze taky, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum, jsou peníze laky. 5) Ovčák žene domů, pán se trefil tomu, harum, hárum, hatydlum, hatydlum, pán se trefil tomu. 6. Ovčáče, ovčáče, kdes děl čtyři ovce, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum, kdes děl čtyři ovce. 7. Pan vlk na mně koukal, já sem pryč utíkal, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum, já sem pryč utíkal. 8. Měls kýj, pročs ho nepral? měls psa, pročs ho nečval, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum, měls psa, proěs ho nečval. 9. Ovčáka oběsiť, a psa hned' zastřelit, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum a psa hned' zastřelit 10 Ovčák do útěku a pes do zdrapáku, hárum, hárum, hatydlum, hatydlum a pes do zdrapáku.

Při zpěvu »hárum, hárum, hatydlum, hatydlum« tlukou holí o zemi dle slabik. Po zpěvu vstanou a tančí mazurkovým krokem po obvodě kola zpívajíce:



2 Aj ty, bačo, s Vaculíkem, odři kozu i s kozlíkem, ') pojedem na cestu k Betlémskému městu. 3. A když my tam přiběhneme, před jesličky poklekneme, co mu obětujem, všecko mu darujem.

Na to za písně:




1) Také: „odři kozla i s kubíkem".

Předchozí   Následující