Předchozí 0211 Následující
str. 201

podotknuté nenalezl ani v památní knize Aujezd. ani v Schalleru; protož jsem je sepsal a pt. P. Chotkovi poslal skrze P. Patrona. Druhého dne jsem u Skřivane a Všetat Žalkov místo pohanské od želení, 72 dni plačících odvozuji; nebo i mnohé střepy uren na tom místě nalezna, poslal jsem je svému P. Patronu.

Milý Příteli! prosil jsem Vás i zavdal jsem 20 z. stříb. na českou mapu. Česká mapa a světle (?), ale posud žádnou neobdržel; pročež 20 z. slříbr. opět posilám na ni; přitom jsem ještě II. díl zpěv. od Kollara neobdržel. Já vím: žeť těch komissí plnou hlavu máte a tudy jste na Vašeho věrného přítele zapomenouti ráčili

Václava Zvíkoveckého.

Dne 8. pros. 1833 nad Mží.

V Patek pojede nebo v sobotu P. Patron na Zvikovec nebudeli míti věci přichystané račte prosím je dodati do domu P. Patrona. Po-zdiavle Vaši milovanou manželku.

48. Milý Příteli!

V listu Vašem činíte zmínku: žeť mi mapu posiláte; však žádná přiložena nebyla; pročež jste pozapomenotiti ráčili ji přiložili. Prosím račtež mi ji poslati. Nyní posilám závdavek na atlas českých map 1 zl 4 k. na stříbře, jakž jste mi poznamenati ráčili cenu na desce, a na druhý díl národ, zpěvanek též 2 zl. stříbra posilám dohromady 3 zl. 4 kr. stříbr. první díl dávno jsem již obdržel a na druhý dlouho dlouho čekám. Jáť vím, žeť prácí neustále zanesený jste a poslice nedbaly jsou a k pt. P. Patronu neschodno jest; však pro vlastence nic těžkého nebývá; znáti ráčíle srdce mé; žeť raději ústům utrhnu a na spisy vynaložím a jazyk jak mohu všemožně podporuji.

Svátky veselé přeji jak Vám tak milé Paní Vaší

Váš upřímný přítel

V. Krolmus. Nad Mží 17. pros. 1833.

49. Důstojný Příteli!

Dobře jste všecko koupili, Jsem dávno byl povinen díku srdečnou složiti; ale přístupu nebylo. Položil jste 10 f. 50 k. v. c jak se mi posel vyjádřil, ze svého ještě na to. Nyní není posel doma, až přijde, hned Vám je odešli, po ženské se obávám. Selátko z hospodářství svého radostí jednomu tak druhému, aby jste si na ňom pochutnali, posilám a jsem

Váš

starý přítel

Václav Zvíkovecký. Nad Mží 29. pros. 1833

O 4tý svaz musejníka prosím. Vaší Paní v duchu srdečně líbám.


Předchozí   Následující