Předchozí 0202 Následující
str. 195

Tanec lidový z Hlinecká.

Podává Dr. K. V. Adámek. @P@Tolary

Tolary



II. Ty holetský sakulentský hoši, tramtaďáda, hoši, tramtadráda, h ši jsou, dyž voni d >u do hospody s holkou, tramtadráda, s holkou, tramtadráda, s holkou svou. Co propij.iu, zaplatějí, žádnýho se nebojejí, hodní, tramtadráda, hodni, tramtadráda, hodni sou.



III. A dyž vy mě, má panenko, nechce-tramtadiáda, nechce-, tramtadráda, nechcete, hledejte si vaše štěstí ve svě-, tramtadráda, ve svě-, tramtadráda, ve svitě. A já si ho hledat budn, až já vocaá povandruju, ve svě-, tramtadráda, ve svě-, tramtadráda, ve světě.

Tanečník drží tanečnici jako obyčejně. Na slova >Dybych já měl« Poskočí tanečník na svém místě čtyrykrát na levé noze, tanečnice na Pravé noze (pravou nohu tanečník a levou nohu tanečnice nadzvednou). Na »mej panenky« poskočí tanečník čtyrykrát na svém místě na pravé noze, tanečnice taktéž učiní levou nohou. Na slabiku »to« dopadne tanečník na levou nohu, otočiv se o čtvrt kola v právo, tanečnice dopadne Pravou nohou, taktéž o čtvrt kola se otočivši. Na slabiku >la« dopadne anečník pravou nohou k zemi, tanečnice levou nohou, takže jsou o čtvrt °la (proti původnímu postavení) v právo zatočeni. Na slabiky »tramta«


Předchozí   Následující