Předchozí 0436 Následující
str. 428

dopomáhej Bůh Otec, Bůh Syn, Bůh Duch svaty. Pane Bože, strážce života mého, zachovej mě tak, abych nepadl před obličej nepřátelům mým, aby se nezradovali nade mnou nepřátelé mojí. Jezus f, Edion -j-, Herodes f, Satorny f, Bion f, Austrit, Aron, Aistek. Jménem Petra a Pavla, Ondřeje, Filipa a Jakuba, menšího Jakuba, Jana, Bartoloměje, Šimona, Matěje, Marka a Marie bud" vymlúvání mé ve všem slyšným, doufajícím v Tebe. Já N ... budu potěšení míti v Pánu Bohu, pokoj Pána budiž se mnou, služebníkem Tvým mezi všemi lidmi, Amen. Věřím v Tebe, můj milý Pane Bože, Ježíši Kriste, Synu Boha živého, že se mně nic zlého státi nemůže pro Tvou drahou matku, pro Tvých dvanáct apoštolů ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha svatého, Amen.

Moc knížky s modlitbami a jednotlivých slov. A i ten bude vždycky bezpečný, kdokoliv míti bude tuto knížku při sobě, ode všeho zlého vysvobozen bude i od jeho nepřátelů vidomých i nevidomých i nebude se báti náhlé smrti, ani olova, ani otrávení, ani ohně — zkušenost jest. K f M f B f. Tato slova nos u sebe, tehdy tě žádný nepřemůže. O. f F. f Sens. f B. f F. f E. f 60. 8. L. f M. f K. M. B. A. N. Poroučím se dnes i vždycky do svatých ran Pána našeho Ježíše Krista, v mocnosť Panny Marie, matky Boží a do života svatého, krví se potícího, která s nebes vylita byla; poroučím se v moc Tvou, do svatých svátostí, já poroučím sebe dnes i vždycky v mocnosti Boží mé tělo i duši, mou česť, zboží, mou krev i tělo. Svatý kříž Pána našeho Ježíše Krista jako jsi, Ty dobrotivý Bože, křesťanům učinil, já poroučím se dnes i vždycky v mocnost všech vidomých i nevidomých svatých Božích, mně jich bohatství. Já N . . . poroučím se dnes i vždycky v svatý kříž, kterýžto jest přede mnou i za mnou, po obou stranách mše, na ten svatý kříž Ježíše Krista, jakož proti všem mým nepřátelům, kteří protiva mně povstávají a nehodní jsou až do dne posledního, do dne soudního; ať jest mé tělo tak čisté, měkké jak Panny Marie kosila a mléko, které milé její děťátko z prsův jejích požívalo. O svatý krvavý pot, kterýž z Tebe a těla Božího pošel, učiň tak, by mě žádná sečná zbraň pro-hnati, sťati, ani uhodnouti a zastřelení ani zkaziti, ani žádným způsobem uškoditi nemohlo. K tomu mi dopomáhej Bůh Otec f, Bůh Syn f, Bůh Duch svatý, Amen. Pane Ježíši Kriste, rač býti s jedným každým křesťanem, aby byl šťastným ve všem.

Moc knížky s modlitbami v různých okolnostech. Kdo tuto knížku nosí, buďto muž neb žena, mládenec nebo panna, ten každý před nepřítelem všemu ubezpečený bude i také nebude mít žádné ostudy a těžkosti, bude v rozumu statečný i také, v kterém domě jsou tato slova svatá, žádný oheň nepřistoupí a nic zlého nevyjde, ani hrom na ten dům bíti nebude, bude v něm vesele a dobře na koních, krávách i na všelijakém dobytku. — Kdybys měl nějaké obilí síti z jara neb ozeminy, udělej sobě rozsývku čistou, abys ale nic na ní nedělal, jen ji k rozsý-vání měl a jenom na ty slavnosti na ni obětoval, jako: na Boží narození, na velikonoční svátky a na Svatý duch. Když budeš míti rozsývati, tož


Předchozí   Následující