Předchozí 0362 Následující
str. 346

ného zdraví a.ještě mnohých let, tisknu Vám ruku a jsem Váš... Alois Jirásek.

S upřímným pohnutím jsem se dočetla, že jste ráčil dovršiti sedmdesátý rok záslužného, nejposvátnějším důležitostem národa věnovaného žití Svého. Prosím, abyste ráčil vlídné přijati od dávné ctitelky, jíž jméno Vaše nyní tak slavné připomíná šťastné dětství a milý, rodinný kruh, který Vás tak přátelsky miloval, nejsrdečnější, hluboce uctivé blahopřání k veškerým letům skvělé Vaší práce vědecké i učitelské, a vřelou tužbu, abyste ještě dlouho při ne-zkaiené síle i radosti mohl dovršovati blahoplodné dílo Své, a zdráv, šťasten i spokojen abyste uvítal lepší, blažší dobu drahého národa našeho. Eliška Krušnohorská Pechová.

Budete míti dnes návštěv moc, až do únavy — nechci počet jejich rozmnožovati a Vám přitéžovati, a přece také nechci scházeti mezi těmi — kon-dolenty! Gratuluji Vám tedy písemně: mám z toho srdečnou, upřímnou radost, že Vám Pán Bůh popřál toho krásného věku dosíci, a budu míti ještě větší, tím větší, čím déle Vás ponechá mezi námi ve zdraví, klidu a spokojenosti! To dej Pán Bůh! V. E. Mourek.

Ta sedmdesátka nestojí sice za starého čerta — o polovičku méně bylo by hodně víc — ale to, co jste v ní vykonal, stojí za to, aby se Vám, slovutný pane professore, z celého srdce gratulovalo. Čině tak přeji Vám, aby do nejzazších mezí lidského života zůstala při Vás ta obdivuhodná houžev Vaší životní energie, která nepovolila, ani když o ni se pokoušelo ledacos, co by u tisíce jiných lidí snadno ji mohlo roztřepiti. Ve zdraví na mnohá léta! F. A. Šubert.

Vítám Vás, sám jsa seniorem, do sboru starců, kteří se duchem cítí ještě mladými, a přeji z té duše, aby jste ještě dlouho nepocítil břemeno věku. Dr. Karel Mattuš, vrchní ředitel Zemské banky.

K upřímným a vděčným Vašim ctitelům patří i podepsaný. Račte přijati ku památným dnům Vašim srdečná blahopřání i projev vděčné úcty. Oddaný ctitel F. Marat, generál a velmistr ryt. řádu křišovníkú.

Upřímné blahopřání a hlubokou úctu vyslovuji Vám k 70. narozeninám. Buďte

zdráv a .šťasten k radosti nás ctitelů Vašich a na prospěch vědy a národa našeho. Srdečně Vás pozdravuji a jsem vždy Váš oddaný ctitel řed. /. A. Slavík.

Dovoluji si pronésti uctivé a srdečné blahopřání k 70. narozeninám. Kéž nebe popřeje Vaší Slovutnosti ještě dlouhou řadu krásných, klidných let, aby všecky sny a touhy mohly se uskutečniti. Karel Rais.

Přicházím též gratulovat k zítřejšímu významnému dnu, k Vašim 70tým narozeninám. Vidíte, přepsal jsem se a místo »7« tam bylo původně »9», a v tom přepsání jest vlastně moje přání: abyste se dočkal ještě mnoha a mnoha let, ovšem v úplném zdraví a svěžesti ducha i těla. Slyšel jsem, že věk 60 roků jest doba kritická, jakmile prý se objede bez úrazu toto úskalí, může se prý dosáhnout snadno věku sebe vyššího, třebas 100 roků. V jistých věcech se skutečně ku podivu stav zdravotní obrací a to in melius v pokročilém stáří, hlavně to známo o chorobách očních. To nás bude v Potštýně pensistů : jeden, Kví-čala, už je, nyní se připojíte Vy, a po prázdninách, jak doufám, budu já ve společnosti třetím . . . Prof. Dr. Jarník.

K památnému dni svých 70. narozenin přijměte ode mne a mé rodiny nejvřelejší, nejupřímnější blahopřání! Ať je předvečer Vašeho života stále pln záře radosti, ať zdraví, štěstí a spokojenost jsou stále hostem při Vašem krbu domácím! A chystané dílo historické, k němuž s takou horlivostí a neúnavnou pílí jste přípravy učinil, ať dovršíte šťastně a spokojeně v plné síle duševní a tělesné, aby budova veliké Vaší dějezpytné práce, která se stala tak drahou všem srdcím českým, byla jím nádherně zakončena. A jako Vám, i všem Vašemu srdci drahým ať stále plane slunce radosti a zdaru. Fr. Kvapil.

Dívám se přes rameno svého muže, komu to píše, a když vidím, že Vám, hlásím se také s radostnou pýchou a přeji k tak památnému dni mnoho ještě do života slunce, zdraví, radosti. Vám a rovněž vážené, drahé Vaší paní choti! Kéž se dlouho, dlouho ještě Potštýn pro Vás zelená. Božena Kvapilová.

Celý udiven jsem četl včera, že slavíte 70. narozeniny, ovšem ve zdraví a v úplné svěžesti duševní. Dejž Bůh, abychom ještě dlouho se mohli těšiti


Předchozí   Následující