Předchozí 0361 Následující
str. 345

Feier Ihres 70. Geburtsfestes. Es schmerzt mich, mich nicht unter den pünktlichen Gratulanten eingestellt zu haben. Allein ich hoffe, Sie verzeihen mir mit Rücksicht darauf, dass ich versichere, von dem Festtage keine Ahnung besessen zu haben. Genehmigen Sie freundlichst auch heute noch die Versicherung meiner Verehrung und Hochachtung und nehmen Sie von mir die wärmsten Wünsche für noch lange, lange Jahre eines gesunden und glücklichen Lebens. In steter Verehrung empfiehlt sich Ihnen, hochgeehrter Herr Professor, Ihr ganz ergebener Dr. B. Brethols.

Majíce vděčně na mysli, jakých zásluh dobyl jste si neúmornou a vynikající činností ve vědeckém světě našem a jakou laskavost ústavu našemu vždy jste projevoval, dáváme průchod výrazu nelíčeného, upřímného potěšení, že jest nám dopřáno, abychom Vám, slovutný pane professore, z té duše blahopřáli k sedmdesátým narozeninám, jichž jste se v těchto dnech dožil a jež celá veřejnost česká s Vámi radostně slaví. Výbor Minervy. J. Patočkova, t. i. předsedkyně.

Serdečno pozdravijajem vysokočtima-go jubiljara. Žnamenitomu českomu isto-riku, gorjačemu patriotu, slavjaninusláva, mnogaja lea. Prof. Konst. Grot (Petrohrad).



slavíte sedmdesátý roK bveiio narození, a tu nesmím chyběti v přečetné řadě těch, kteří Vašnostem při té příležitosti z hlubin srdce svého pronášejí úctu za vykonané posud převzácné dílo národní a vědecké, i projevuji přání k dalšímu ještě působení v silách tělesných i duchovních! Zachovej Vás Hospodin Bůh na mnohá ještě léta! Abych řekl upřímně: Přál bych i Vám i

sobě, abych Vás zdraviti mohl spíše k padesátce nežli k sedmdesátce, hlavně proto, že vím, že byste literaturu naši rád ještě obohatil vzáctnými výsledky Svých neunavených studií. A tak na zdar volám dílům budoucím. Hermene-gild Jireček.

Po životě plném práce, plném námahy, ale také plném zásluh dosáhl jste 70. roku svého. Račte přijmouti srdečné blahopřání ode mne, věrného svého přítele, a od celé mé rodiny. Kéž Vás Bůh ještě dlouho zachová českému národu a české vědě! S uspokojením velikým můžete pohlížeti na výsledky Své práce, ale zajisté ještě mnoho vykonáte ve prospěch Svého národa, k jehož nejpřednějším a nejzasloužilejším synům patříte . . . Prof. Dr. /. Kvíčala.

Nejsrdečnější blahopřání skládám k slavnému dni 70. narozenin, od sebe i od mé sestry Svatavy, s přáním mnohých dobrých a příjemných let a mnohých jubilejí! Prof. Dr. Konst. Jireček.

Nepřicházím s hloupým přáním nijakým, poněvadž vím, že toho nemáte rád; ale, nemoha osobně, přicházím v památný den aspoň s poklonou a uctivým pozdravením. Jsem Váš starý vděčný žák Z. Winter.

Slovutný mistře, vzácný pane kollego! Meškal jsem na extensích universitních na venkově a tak propásl den Vašich 70tých narozenin. Dnes teprve pfi re-kapitutaci starých novin se toho dočítám. Nechci chyběti mezi těmi, kteří Vám blahopřáli. Velí tak cit hluboké úcty, který mne k Vaší veškeré činnosti proniká, i cit sympatie k Vaší ušlechtilé a krásné povaze. Račte proto přijati tento skromný výraz a projev mého oddaného Vám srdce a býti dlouho ještS zdráv, abyste mohl dokonati dílo, jemuž jste život zasvětil. V duchu Vám tisknu ruku a jsem povždy Váš nejoddanější ctitel Jar. Vrchlický.

Prosím, abyste laskavě přijal srdečné mé blahopřání k 70. narozeninám Svým. Dnes, kdy veřejnost naše živěji sobě připomíná velikou Vaši práci životní a všechny služby, jež jste národu našemu vykonal, i já vděčně si připomínám, co poučení se mi dostalo z Vašich spisů a jak mně nejednou prospěly při mé práci belletristické. Přeje Vám srdečně, slovutný pane professore, ho-


Předchozí   Následující