Předchozí 0320 Následující
str. 317

hájové«. Když se utišil bouřlivý, nadšený potlesk sálem, prohlížel si p. ,president sestrojená dluid a pohovořil s dudákem a pochválil jeho -dovednost i nlaidšení pro zaniklou, starodávnou muziku du-dáckou.

Dnie 29. bre'zna (spolek »Kubeš«) ve Skutči. Dvoje Přáitky v J a r o m ě ř i 30. března (Sokiol). Dvoj© Přástky vPardubicí c h (Sokol) dne 6. dubna. Přástky vLitomyšli (Spolek paní a dívek) dme 13. dubna. Dne 20. dubnal v Bratislavě (spolek Zora) dvakráte: Gaj došová beseda, přednášel jsem slovensky »Gajdy v minulostí a ľudovom .podání československom«. Švanda dudák na pomlázce v Třebíči, dne 21, dubna 1919 (Sokol). Dme 25. dubna (Staropražský klub) v Praze, v Měšťanské Besedě, přednáška: »Dudák v umění středověkém, se zřetelem ku památkám staročeským«. Dne 27. dubnja (Sdružení agrárního dorostu) v R o k y c a-nech. Přástky, v Jilemnici (Okr. kónuse pria péči o mládež), d ne 4. května, dvakráte. VDom»iišieích (Nár. Jedínlotai Severioě.) dne 11. května, dvakráte. Dnieí 16. května (Sokol) ve Vlaši m i, dvakráte. Dine 17., květniai (Sokol) v Počátkách, dvakráte.

V Lomnici n. Lužnicí (Sokol) dne 25. května, dvakráte. V Č e-ské Třebové, dne 29. květny (Sokol), dvakráte. ]STa Kladně, dne 30. května, Přástky (Sdružení studentstva). V Dol. B o u s o v e, dne 1. června (Sokol), dvalkráite. V Kopistech u Mostu (Sokol), dne 22. červnů, dvakráte. Přástky, dne 28. a 29. června v L u ž i (družina iníValidů), Dne 13. ěelrvience (Sokol) v N et o licí o h. Dne 27. července v Rdžmitále (Sokol). Dne 3. srpna (Sokol) v Královicích u Plzně. Přástky tnia Borku u Zbiroha dnie 10. srpna (Sdružení agrárního dorostu). Dne 17. supina v Ho>licích (Sokol). Ifae 24. srpna (Sokol) ve Volyni i. Dne 8. září o jubilejní slavnosti »Sokola« v Jablonci nadj Nisou, dvakráte. Dne 13. září (Sokol) v Bohdanči. Dne 14. září (Sokol) v České Skalici. Dne 21. září (Sokol) v Novém Bydžově. Dwe 28. září (Sokol) v Šíěanech, dvakráte. Dnip 19. října (Sdružení dontfstu agrárního) v Radnici. Dne 26. října (Okresní družina ěsl. vál, invalidů.) v H1 i n s ik u, dvakráte. Dne 27. říjnla (Sokol) v ChradimL

V ;první národjnlí svátek, dne 28. října 1919 (Sokol) ve S k u t č i, dvakráte, Přástka. Na Žižkove, dne 30. října (Ženský odbor Akademické 'besedy), přednáška »Švanlda dudák a kousalo staročeských dud«. Dne 9< listapadíu (Solkol) y Č. Třebové, přednáška »Kouzlo staročeských přástelk«. Dne 16. listopadu (Sokol) v Buš tě h r a d ě, dvakráte. Dnie 30. listopadu (Sokol) v Týništi nad Orlicí. Dne 7. prosince (Sokol) v Loděnic i, dvakráte. Přá&tky, dne 8. prosince (odibiar Ústř. Mat. Šk.) v L i t ń i. Dine 13. prosince (odb. Nár. Jedtí, Severoč.) v Poděbradech. Dne 14. prosinicp (Sokol, »Kíic-pena, Čten. bes.) v C h 1 u na c i nad Cidlin on, Přástka. V Holicích (Sokol) dne 20. prosinice.

1920. Dne 1. ledna (Sokol) v Hromově, dvakráte. Dwe 4. ledna (Spolek »Hálek« >a »Hlahol«) Přástka v Nymburce. Dne 6. ledna ¦(Sokol) v Přibyslavi, dvakrálte. Dne 11. ledna v Novém Městě Had Metují (Čtenářská beseda) dvě besedy. Dne 18. ledna (Sokol) vD a šicích, dvakráte. Thté 25, ledna v P r a z e (Umělecký kluib vysok. sjtud.). Dne 8. února (Sokol), dvakráte, přednáška »Staročeská maisopustní veselost«, ve Skutči. Dne 13. března (Hlahol), Přástlka v Č á s La v i, dvalkráJtie. Dne 27. března na Ž i ž k o v ě (Klub přátel lid. osvěty). Dne 28. 'března v Ústí n. O:rl. (Sokol). Dne 4. dubna (Sokoli) v Dašicích, Přástka« Dne 10. dubna v B řev-


Předchozí   Následující