Předchozí 0255 Následující
str. 252

18. Zahradníček: Když jsem jel do Prahy pro hrách, padl mi na cestě valach; kdyhych mu byl dával oves, moh' jsem mít valáška podnes. Šel zahradník do zahrady s motykou, vykopal tam rozmarinku velikou. 16. Maličká su: huse pasu, tancovala bych já, až se třasu. Viz obrázek č. 4. 16. Okolo Topolami, chodníček jako dlaň. A kdo ho ušlapal1? Honzíček choďa k nám.

17. Šáteček: Červený šátečku, kolem se toč, má milá se


Obr. 4. Tanec: Maličká su.

hněvá, já nevím proč. Muzika pěkně hrá, tancovat už pojďme, tralala, poskakujme. Viz obrázek č. 5., 18. Český tanec: Na ty louce zelený, pasou se tam jeleni. Pase je tam mysliveček v kamizolce zeleny. Viz obrázek č. 6. 19. Český tanec: Marjánko má, zavaž mi šáteček na huzle dva. Zavaž, dítě zlatý, aby se nemohl rozvázati!

20. Slovácký tanec: Pásla husy pode dvorem, sama seděla pod javorem. 21. Z Ořechová u Brna: Jetelinka v lese, Bože, rozpomeň se, jaké je to milování, když mě děvče nechce. 22. Za vraty stála, hezká se zdála, na mne se smála. 23. Rezník: Já řeaník, ty řezník, oba řezníci, půjdeme kupovat jalovici. 24. To-vačov, Tovačovský zámek, nebyl bych vojákem, dyby ne ga-


Předchozí   Následující