Předchozí 0356 Následující
str. 386

39. Píseň nová o umučení Pána našeho Ježíše Krista. (Obraz.) S dovolením duchovní vrchnosti. Vytištěna v Praze u Jana Julia, Jeřábka. Vždycky mně na mysl leží, bych do cizích zemí šel atd. 36 veršů.

40. Horlivá píseň k svaté Maří Magdaleně. Poslyšte křesťané jenom v krátkosti atd. 24 veršů.

41. Ozdobně psaná: Píseň o umučení Pána Ježíše. Jaká žalost a truchlivost teď proniká srdce mé atd. 17 veršů.

42. Též: Bez nápisu (k nejsvětější Trojici). Marie Kausa-lova v Rochpraticích 1827. 7 veršů.

3. Písně světské, příležitostné.

1. Nová píseň o posvícení. Vytištěná roku tohoto. Vinšuji vám všem společně hody veselé atd. 11 veršů.

2. Píseň nová jednoho rekruty o vojně nové. (Obraz.) Vytištěná v Holomouci. Zahřejte s kuráží, páni muzikanti atd. 9 veršů.

3. Píseň nová o nynějších sedlských časech. (Obraz.) Jaké nastalo nové řízení, že musíme jít na vojnu všickni atd. (bankocetle). 16 veršů.

4. Smutný nářek, venkovských děvčat, které v Praze slou-žejí. (Obraz.) Vytištěna všem venkovským děvčatům. Když jsem šel jednou po Praze po Městě Novým atd. 12 veršů.

5. Píseň o módě. Divěj se lidé, co nám to nastává atd. 23 veršů.

6. Píseň nová o zemských jablkách. (Obraz.) Vytištěna roku tohoto. Pochval každý jazyk Boha za tak dobrodiní mnohá atd. (Kdy, odkud, pokrmy, škrob atd.) 25 veršů.

7. Vejstražní příklad z lakomosti ve zpěvu uvedený. Tiskem v Baniberku. Poslyšte, co se stalo, křesťané rozmilí atd. 19 veršů.

8/9. Píseň nová kratochvilná. Všem pracujícím pacholkům pro obveselení mysle na světlo vydaná. Vytištěna v Praze u Jana Jixlia Jeřábka 1742. Nebyl jsem doma celá dvě léta atd. (robota). 12 veršů. Sediaci jsou hodní lidi, když vobilíčko sklidí atd. 7 veršů.

10. Písnička nová světská o slávě, jejížto užitek pro obveselení mysle se vypisuje. Vytištěna v Praze u Jana Julia Jeřábka 1741. Já se jmenuji Vít sláma, tak mě povídala máma atd. 34 veršů.

11/12. Písně dvě nové vojanské, pro obveselení mysle na světlo vydané. O Fortuno má přemilá, co jsi dokázala atd. 13 veršů. Měj se dobře, srdce moje, pěkně se ti poroučím (Šverin) atd. 11 veršů.


Předchozí   Následující