Předchozí 0355 Následující
str. 385

Kristus a skrz vyvolení Boží ctěn bývá, obzvláštnímu užitku a k dosáhnutí odpustkův, kteréž papež Benedikt všem věrným křesťanům propůjčiti ráčil, na světlo ponejprv vydaná. S dovolením vrchnosti. V Praze v! Jana Julia Jeřábka. (Na 2. straně obraz.) Pochválen buď Ježíš Kristus i Panenka Maria atd. 12 veršů.

27. Nábožná píseň o bolestné Matce Boží pod křížem stojící. (Obraz.) V Pardubicích vytištěna. 1796. Maria pod křížem stála, žalostně plakala atd. (viz 11.). 21 veršů.

28. Vroucná píseň o Spasiteli našem Pánu Ježíši Kristu duše křesťanské po svátosti oltárni dychtícího. (Obraz.) O Ježíši, moje lásko, duše mé jediná částko! atd. 19 veršů.

29. Pobožná píseň k svatému kříži, na němž Kristus Ježíš, vykupitel světa, bolestně zemřel. (Obraz.) Vytištěna v Hoře Kutné. Tisíckrát buď pozdravený, o Kříži přesvatý atd. (viz 9.). 9 veršů.

30. Velmi nábožná píseň k nejsvětější Svátosti oltárni. (Obraz.) Budiž pozdravena, svatá hostie atd. 10 veršů.

31. Nábožná píseň o umučení Pána našeho Ježíše Krista. (Obraz.) Vytištěna v Litomyšli. Ach, kýž jsem slavíčkem atd. 44 veršů.

32. Píseň o dnu soudném. 14 veršů.

33. Píseň aneb loučení poutníkům s přáteli a s příbuznými, (Obraz.) Ejhle, my již naposledy s Vámi se loučíme atd. 10 veršů.

34. Píseň nová k Pánu Ježíšovi každému křesťanu ku potěšení vydaná. (Obraz.) S dovolením vrchnosti. V Praze u Jana Julia Jeřábka. Kde jsi můj Ježíši, lásko moje atd. 15 veršů.

35. Píseň nová ke cti a chvále nejsvětější rodičky Boží Marie Panny Svato-Chlumský všem věrným poutníčkům pro potěšení složena a vydána. Vytištěna v Hradci Králové u Václava Jana Tybély 1731. Poďte sem, poutníčkové, vy věrní ctitelově atd. 23 veršů.

36. Píseň nová pobožná ke cti a chvále k svaté Anně všem věrným ctitelům na světlo vydaná. (Obraz.) S povolením duchovní vrěhnosti. V Praze u Jana Julia Jeřábka. Sem pospěšte s vroucností, pobožní křesťané atd. 17 veršů.

37. Nábožná píseň k Pánu Ježíši na hoře Tábor. Všem věrným křesťanům k horlivému zpívání na světlo vydaná. (Obraz.; Vytištěna v Hoře Kutný. Vímť já o jednom místečku a to v kraji Hradeckém atd. 16 veršů.

38. Nábožná píseň o umučení Pána Ježíše. (Obraz.) Proč Maria, proč si tak naříkáš atd. 54 veršů.


Předchozí   Následující