Předchozí 0354 Následující
str. 384

9. Nová píseň o svatém kříži všem věrným křesťanům obětovaná. V Pardubicích 1798. Tisíckrát buď pozdravený, ó kříži přesvatý atd. 12 veršů.

10. Horlivá píseň o přehořkém umučení Pána Krista. Již jsem dost pracoval pro tebe, člověče atd. 19 veršů.

11. Nábožná píseň o přehořkém umučení Páně. Maria pod křížem stála, žalostně plakala atd. 21 veršů.

12. Nová píseň k nábožnému uctění o třech božích mučedlnících. Dvanáct panen usnulo, čekaly svého milého atd. 36 veršů.

13/14. V čele: Kříž s Ježíšem, nad ním Bůh Otec a Duch svatý. Panna Maria a j. Sem, dcero Syonská, běž duše křesťan ská atd. 7 veršů. Jiná: Pochválený budiž od nás Kristus Ježíš atd. 8 veršů.

15. Pěkná píseň o umučení Páně každému pobožnému křesťanu k rozjímání. S dovolením vrchnosti. O duše křesťanská, poslyš mé zpívání atd. V Praze u Jana Julia Jeřábka. 54 veršů.

16/17.. Nové pobožné písničky, první: O pozdravení jména Pána Ježíše; druhá: K nejsvětejšímu srdci Krista Ježíše. Vytištěné v Ml. Boleslavi u Filipa Jakuba Mařána. Pochválen buď Pán Ježíš Kristus, nyní až na věky atd. 10 veršů. Eanním jitrem brzyčko k svítání hledá duše moje usilování atd. 18 veršů.

18. Píseň k Panně Marii. Před věky zvolená, Panna Maria, nám za příklad dána, matičko milá atd. 27 veršů.

19. Truchlivé volání k Panně Marii Wartovské souženého lidu od krále Brandenburka. Přezpívajíc tuto píseň, jedenkaždý lepej vyrozumí. Vytištěna v Mladé Boleslavi. Léta 1741. Budiž pozdravena nejvelebnější matičko Wartecká atd. 23 veršů.

20. Pobožná píseň k Panně Marii (s obrázkem). Budiž pozdravena, matko Krista Pána, před Tvým trůnem na zem padám atd. 12 veršů.

21. Nábožná píseň ke cti svatého Jana z Nepomuku. (Obraz.) Všem jeho ctitelům vydána. Sem, sem pojďte, nemeškejte, sirotkové a vdovy atd. 13 veršů.

22. Salve Eegina aneb chvalozpěv k nejsvětější Panně a Matce Boží Marii. (Obraz.) V Litomyšli vytištěna. Dobrý den, Maria, zdrávas buď Maria atd. 9 veršů.

24. Chvalozpěv k Panně Marii v čas milostivého léta. (Obraz.) Tisíckrát pozdravujeme Tebe, ó matičko Krista Ježíše atd. 12 veršů.

25. Píseň nová ke cti a chvále nejsvětější rodičce Boží Marii Panně Svatokarlovské všem věrným Mariánským ctitelům a poutníkům na světlo vydaná. (Obraz.) V Praze u Václava Su-ehýho. Sem pospěšte s chvátáním, věrní poutníčkové atd. (Karel VI. a Francouzi.) 23 veršů.

26. Přepěkná píseň pobožná, v kteréž pochválen Pán Ježíš


Předchozí   Následující