Předchozí 0353 Následující
str. 383

31. Nová píseň mládencům a pannám k zpívání vydaná. (Obraz.) Měl jsem já Naninku jako rozmarinku atd. 13 veršů.

32. Nová píseň pro mládency a panny. (Obraz.) V Praze. Jen 1. verš. Já vás vítám, panenky, hezkých chlapců milenky atd. a 3 řádky posled. verše.

33. Píseň neb nový marš pro obveselení mysle. (Obraz.) Zdaliž jsem ve snách byl atd. 8 veršů.

34. Píseň nová mládencům a pannám pro obveselení mysle na světlo vydaná. Vytištěná roku tohoto. Poslechněte lidé málo, co se v Doubravici stalo atd. 24 veršů.

35. Nová píseň pro mládency a panny pro obveselení mysle nově na světlo vydaná. (Obraz.) Vytištěná roku tohoto. Myslil jsem, mysl mám na světě býti sám atd. 10 veršů.

36. Nová píseň aneb smutné loučení k smrti se ubírajícího mládence se svou nejmilejší. (Obraz.) Vytištěna v Pardubicích 1803. Již dochází moje radost, srdce mé rozmilé atd. 9 veršii.

37. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení chvíle vydaná. (Obraz.) Paní mámo, kde jest Vaše dcera atd. 1.—7. verš a začátek 8. verše.

2. Písně duchovní, vůbec nábožné.

1. Píseň nábožná o umučení Pána Ježíše. Křesťanská duše, rozvažuj sobě, jaké milosti atd. 13 veršů.

2/3. Dvě nové písně ke cti a chvále svatému Janu Nepo-muckému všem horlivým ctitelům ku potěšení v nově vydané. V Praze u Václava Suchýho'. Ach, já všechen zarmoucený, co se to se mnou děje atd. 14 veršů. Nejsem zavázán žádnému než Pánu Bohu samému atd. 8 veršů.

4/5. Dvě nové písně o svatým Janu Nepomuckým všem horlivým ctitelům na světlo v nově vydané. V Praze u Václava Suchýho. Buď na věky pochváleno svrchované božské jméno atd. 11 veršů. Sem, sem Janovi ctitelé, sem pospěšte této chvíle atd. 7 veršů.

6. Píseň nová aneb Truchlivé volání k nejsvětější rodičce Boží Pau;ně Marii Jitčínské. Vytištěna v Ml. Boleslavi u Filipa Jakuba Mařána. Křesťané rozmilí se zastavte, o přehrozné smrti poslechněte atd. 16 veršů.

7. Píseň nová k svatému Janu Nepomuckému. Vytištěna v Mladé Boleslavi u Filipa Jakuba Mařána. O můj svatý Jene, žádám Tebe, k nohám svatým padám a to věčně atd. 14 veršů.

8. Píseň žalostivá k svatému Janu Nepomuckému, obzvláštnímu v utiskání spomocníku. V Praze u Jana Jeřábka, 1741. Chodím v žalosti, žádám nalézti tatíčka mého atd. 12 veršů.


Předchozí   Následující