Předchozí 0352 Následující
str. 382

ukrácení vydána. Kde! Ach, já ztrápený v světě stvoření atd. (1. verš necelý), 13 verš.

15. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení mysle na světlo vydána. Vytištěna v Jihlavě. Okolo Bystřice vodinka teče, vzkázal mně atd. 14 verš.

16. Píseň nová mládencům a pannám pro obveselení mysle a ukrácení času na světlo vydána. (Obraz). S povol. cis. kr. cen-sury. Vytištěna v Hoře Kutný 1813. Žádný nevěří, jak mne to těší atd. 14 verš.

16. Píseň nová aneb Domluva dvouch milujících k zpěvu a ukrácení času na světlo vydána. (Obraz). Měls ty k nám synku nechodívat atd. 9 verš.

18. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení a času ukrácení vydána. O andělské moje potěšení, netrap moje srdce víc atd. 9 verš.

19. Píseň nová pro ponaučení a obveselení mysli mládencům vydána. (Obraz). Ach, přenešťastné stvoření jest zde na tomto světě, které nemá potěšení atd. 14. verš.

20. Bez 1. verše, 2. v. Andulko, má milá, jseš-li tak upřímná, půjdeme na špacír atd. 2.—13. verš.

21. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení mysle a ukrácení času na světlo vydána. Když je ti možná poslechnout to moje vzdýchání atd. 9 verš.

22. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení a času ukrácení vydána. (Obraz). Pod dubem, za dubem měla jedna dvě červený j. atd. 9 verš.

23./24. Píseň kratochvilná o lásce, kterak zapálené srdce bolesti vzbuzuje. Vytištěno v Praze u Jana Julia Jeřábka 1741. Hlava bolí, srdce touží, a já celý mdlím atd. 7 verš. O kvítku překrásný, ctná Eůžičko, atd. 9 verš.

25. Nová píseň pro mládency a panny (Obraz). O hřebíčku zahradnický, ty riižičko voňavá atd. 10 verš.

26. Nová píseň mládencům a pannám. (Prostějov.) Tiskem v Skalici. Až já budu v šírém poli stát, kdo pak mně bude postel stlát atd. 17 veršů.

27. Nový zpěv pro mládency a panny. (Obraz.) Když jsem svou Lidušku vyprovázel domů atd. 10 veršů.

28. Nová píseň pro mládency a panny. (Obraz.) Seděla cikánka pod křížkem, šla tady Naninka atd. 12 veršů.

29. Píseň nová o švárné ženě. (Obraz.) Ach, já člověk ubohý, pomoh jsem si na nohy atd. 18 veršů.

30. Světská píseň k libosti krásného pohlaví na světlo vydaná v Pardubicích. Děvče krásné a spanilé, svým rodičům velmi milé atd. 14 veršů.


Předchozí   Následující