Předchozí 0351 Následující
str. 381
F. Farský:

Můj špalíček písní lidových a znárodnělých.

1. Pro mládence a panny.

Obsahuje: Písně.

1. Nový zpěv pro mládence a panny. Horo, horo, vysoká jsi, má Pepinko vzdálená jsi atd. 24 verše.

2. Nová píseň všem pannám, kteří sobě naříkají, že se dlouho nevdávají, na světlo vydána. Poslyšte mládenci, panny, co Vám budu dnes zpívat atd. 11. verš.

3. Píseň pro naši mládež aneb: Nářek oklamaného milence. (Obraz). Z tiskárny Jana Spurného v Praze. Ach, jak libo-vonná růže kvete atd. 9. verš. Sebral a na svůj náklad vydal Frt. Haisz,

4. Nová píseň o dobré ženě, na příklad vydána: Jak jsem já šťastný rok dočkala atd. 14 verš.

5. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení mysle na světlo vydána. (Obraz). Měl jsem já jednu pannu, jméno její Naninka atd.

6. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení mysle na světlo vydána. (Obraz). 12 verš. O nešťastná chudobo, neštěstí srdce mého atd. 18 verš.

7. Píseň nová, mládencům a pannám k zpívání vydána. S povol. cis. kr. censury. Vytištěna na Horách Kutných 1804: Děvče nestůj; na sluníčku, chraň se jarních větříčků atd. 13. verš.

8. Mravný zpěv Ludvíka o důmělé věrnosti jeho milé Klárky. (Obraz). S povol. cis. kr. censury. Vytištěný v Hoře Kutný 1809 10. verš. S východem dennice Ludvík z domu vyšel atd. 10 verš.

9. Píseň pro mládency a panny k zpěvu vydána. (Obraz). Stojím v smutku a zármutku v těžkém soužení atd. 10 verš.

10. Nová píseň pro mládency a panny. (Obraz). Zafoukej vetríčku pro ten> špás zhůru atd. 9 verš.

11./12. Dvě písně pro obveselení mysle mládencům a pannám k zpívání na světlo vydána. (Obraz). V Litomyšli 1813. Má milá pastýřko, otevři brzyěko atd. 13 verš. Adio, má nejmilejší, loučiti se budu atd. 7 verš.

13. Nová píseň aneb Lamentace Běly a Rílona. (Obraz). V Jičíně 1819. Dnem i nocí Rilon toužil, dnem i nocí bědoval atd. 8 verš.

14. Nová píseň mládencům a pannám pro obveselení a času


Předchozí   Následující