Předchozí 0293 Následující
str. 290

V Skalici, S povolením cis. král. censury. Svatá Anna, Bohu milá, židovského rodu byla, atd. 33 verše.

21. Píseň ? svat. Jakubu většímu a apoštolu" Páně. Tisk Fr. Slavíka v Kroměříži 1860. S pobožností prozpěvujme, čest a chválu prokazujme atd. 24 verše.

Písně světské, příležitostné. 1. Nová píseň o zjevení Panny Marie, která se zjevila blíž města Říma v jednom velkém lese; při tom zjevení bylo ? spatření strašlivé znamení na obloze nebeské, jak jeden každý z písně této, jak náleží, vyrozumí. (Obraz.) S povolením c. k. censury. Vytištěná v Prešpurku roku 1847. Zastav se, křesťane, a chtěj poslouchati, atd. 37 veršů.

2. Pravdivý zázrak o zjevení Panny Marie, který se stal v zemi Neapolitánské v městě Moníredoně roku 1847, (Obraz.) Strachem, velkou hrůzy, krev proniká srdce. 39 veršů.

3. Píseň nová o zázračném zjevení Panny Marie v Portugalskej zemi, všem věrným ctitelům na světlo vydaná. (Obraz.) Vytištěna v 1848. Přistupte, vlastenci, a [poslyšte nyní atd. 35 veršů.

4. Píseň o dvou Poutnících ? svat. Jakubu putujících. (Obraz.) V Skalici 1838. Putovali poutníci ? svatému Jakubu atd. 63 verše.

5. Historická píseň o jednom ovčákovi. (Obraz.) V Skalici u Škarnyla synů, 1855. V Lužickú ovčák nějaký, atd. 19 veršů.

6. Píseň o Teofilovi, na jeho svadbě anděl Eafael přítomen byl. (Obraz.) V Skalici u Škarnicla synů, 1867. Poslyšte mile, co chci zpívati, atd. 43 verše.

7. Příkladná píseň všem synům a dcerám, jenž své rodiče v nevážnosti mají. Na panství Rychnovském, v dědině Mirošov, v české ;zemi blíž Perunova. Vytištěná na příklad všem nezvedeným dětem. Nábožní křesťané poslechněte málo atd. 30 veršů.

8. Nová píseň o jednom mládenci. Poslyšte křesťané, co budu zpívati. 52 verše.

9. Pravdivý příběh o jednom porodu jednoho pacholete. Což se stalo roku 1833, dne 20. dubna. Přistupte křesťané ke mne. 30 veršů.

10. Příkladná píseň o čistotě smrtedmosti lidské ? rozjímání vydaná. (Obraz.) Stůj na rozkaz mé jasnosti, atd. 13 veršů. Zpívá se jako: Drahá perlo srdce mého.

11. Píseň o duši očistcové, která pro zadrženou mzdu těžce trápená byla. ? výstraze' všem na světlo vydaná. Vytištěná v Hranicích 1860: Žalostnou věc poslechněte, křesťané rozmilý, atd. 21 veršů. Zpívá se jako: Kvílit musím přenáramně.

12. Nová píseň o zkáze města a chrámu Marie Cell. (Obrazj Jen horlivým Mariánským ctitelům ? zpívání vydaná. Maria


Předchozí   Následující