Předchozí 0351 Následující
str. 348

ramenem, aneb na levé straně uschová, přemůže své nepřátele, ať jsou jakýkoliv, aneb kdoby přízeň u svého pána ztratil, ten ať vezme takové psaní ? sobě, a obdrží zase přízeň a milost u svého pána. Kdo toto psaní ve svém domě má aneb při sobě nosí, tomu nemůže hromobití uškoditi, ten bude od ohně ochráněn, a žádnou nouzi o vodu trpět nebude. Která těhotná žena tento list při sobě nosí, ta se může ze šťastného porodu radovat, a když někdo ve své záležitosti o něco prosit bude, jistě to obdrží. Já jsem to byl, Ježíš Kristus, který toto napsal. Amen.

Kdo se každý pátek 6 Otčenášů a jeden Věřím Pána Boha pomodlí, obdrží 1000 dní odpustků, a před jeho smrtí zjeví se mu Kristus Pán se svou Matkou, a vezme sebou jeho duši, a přenese ji ? trůnu svého nebeského Otce; a kdo se ještě k sv. Michaelu 1. Otče náš a 1. Věřím Pána Boha pomodlí, podosáhne mimo toho 100 dní odpustků.

První modlitba. O všemohoucí, věčný Bože! Já ubohý hříšný člověk poroučím a zavírám nyní i na věky mou ubohou hříšnou duši do ochrany nejsvětější Trojice Boží, a do moci Tvého neskončeného milosrdenství. Amen.

Druhá modlitba. O Bože Adonai! Já ubohý a bídný člověk poroučím a zavírám nyní a na věky mou ubohou hříšnou duši, do moci a ochrany tvého věčného božství, a do zásluh tvého věčného člověčenstva. Amen.

Časové zprávy.

Osmdesátiny Jaroslava Schiebla. (S obrázkem.) V ročníku XXVII. Českého Lidu, na str. 39 podal jsem životopisný článek ? 75. narozeninám váženého spolupracovníka Českého Lidu Jaroslava Schiebla. Dnes dožil se milý přítel náš 80 let. L. Lábek vydal ve skvostné úpravě knížku: »Plzeňsko« Jaroslavu Schie-blovi ? osmdesátinám dne 13. IX. 1931 v Plzni, str. 22. Srv. Plzeňsko, List pro vlastivědu západních Čech, roč. XIII, 1931, čís. 5, str. 81 až 100. Zvláštní příloha: 1. Z plzeňského života, který se již nevrátí... 2. Skupina Plzeňanů s polským tragédem Želazowskim před »Síní přátelství« na Lochotíně. Dodávám ? ročníku XXVII. Českého Lidu: Největší Schieblova práce z poslední doby jest dílo, bohatě ilustrovné, o dvou svazcích. Jest to obšírná monografie o opevnění plzeňském a o vojenské organi-saci měšťanstva plzeňského: »Měšťan ve zbroji. I. díl. Příspěvky ? dějinám ozbrojeného měšťanstva a válečnictví města Plzně. Plzeň 1928. Tisk Grafických závodů v Plzni. Nákladem Ozbrojené jednoty v Plzni, vel. 8°, str. 184. II. du, Plzeň, 1930, str. 291. »Než Jaroslav Schiebl dovedl i přes nepřízeň poměrů a svoje přerůzné a často vyčerpávající denní zaměstnání dokázati, že


Předchozí   Následující