Předchozí 0181 Následující
str. 189

Sv. rodina, nahoře Duch svatý. —¦ R. Dvě srdce vedle sebe, nad nimi MHJ, nahoře trnová koruna, různé okrasy. (Řád milosrdných sester.) Ovál s o. 28'5 mm X 33 mm, měď.

34. b. 1. L. Poprsí Sv. Dominika vpr. a kolem nahoře: Sv. Otec Dominik. — R. Sv. Dominik před smrtí odkazuje matku Boží dítkám svý, a uvnitř dotyčný obraz, t. j. úmrtí Světcovo, dva klečící mniši a trůnící Matka Boží. Růžencový peníz, ovál s o. 27"5 X 32 mm, měď.

35. b. 1. (1898). L. Klub fotografů amatérů v P r a z e, uvnitř v kruhu: Sedící žena s knihou, před ní stojící jinoch opřený o fotografický přístroj. — R. Lipový, nahoře otevřený věnec, pokrytý ve středu ozdobenou kartuší. e> 50 mm, stř. 43"3 g, br. Ch. 883. _________

I. b. 1. L. (1899). Hospodářský spolek pro okres kojetínský v K o j e t í n ě, uvnitř obraz hospodářského zboží (kráva, úl, snop, ovoce, hrábě atd.). — R. V lipovém a vavř., nahoře otevřeném věnci: za hospodářské zásluhy. ¦& 30 mm, br. Ch. 1931, 2380. Tuto medaili navrhl patrně ak. mal. Bíza pro vdovu Abrahamovu, a pak ji ovšem ryl Goldšmíd a razil Christibauer, v katalogu není.

II. b. 1. (1889). L. Vavřínový, nahoře otevř. věnec, uvnitř znak města, kolem: Město Červený Kostelec. — R. Stojící žena ve venk. kroji s prádlem v rukou, nad ní na stuze: Zásluze. 0 50 mm, br. zlac. Tuto medaili návrh Bíza, ryl Gol-čmid, razil Christibauer pro vdovu Abrahamovu; v katal. není.

Miloš Volf:

Pijme pivo s bobkem, jezme bedrník!

Lékařství stvořil si,

o pane nejvyšší,

? opravě zašlosti,

lidské také bídnosti,

vlila svú moc

v zemské rostliny.

(Zpívá se jako: Takli je každému —

jako mně smutnému.)

Domažlice byly o prázdninách v roce 1931 ve znamení »Chodského roku«. Oslava 5001etého výročí husitského vítězství u Domažlic a chodské slavnosti národopisné při této příležitosti provedené způsobily, že se sem sešlo a sjelo z celého Chodska mnoho letních hostí a vesnických obyvatelů, kteří se po zdárně ukončených slavnostech vraceli za překrásné pohody,


Předchozí   Následující