Předchozí 0367 Následující
str. 327

7. Děvče hanácké na zemi sedící (použita při diplomu pro Dědictví Sv. Gyrilla a Metoděje), pruhovaná krátká frydka, nabíraný obojek se šúšelovými krajkami, šátek s temnou půdou, akvarel č. 26.

8. Sedící postava ženská (po pás), asi Hanačka z Krakovce, delší frydka, šátek červeny, akvarel č. 28.

9. Dvě Hanácky od Kojetína, hedvábné živůtky s kovovými krajkami, šátky na visutý cíp uvázané, dva akvarely na listu č. 36.

10. Hanácká dívka v oplicku šněrovaném Maryša Stas n y, kresba tužkou, na listu číslo 42.

11. Hlava hanácké mladé ženy, Fr. J ani t z k o v a (?) ze zámku Cechy (snad cizí rukou vepsáno), použita k Libánkám, podrobně provedená, lehce barvitá kresba, 6. 45.

12. Studie postupu vázání hanáckého šátku, kresba tužkou, č. 43.

13. Hanácké baně, kresba tužkou, označeno č. 178 a 147.

14. Studie způsobu střižení vlasů hanáckého hocha (prof. Koula), spolu náčrtek hanáckého ženského kabátku, list ze skizzovky, označeno I 160 a 150.

15. Žena slovácká v kožichu a žlutém šátku, profil a od zadu (při tom detaily bot), Babuša Cuda z Bílovic, akvarel č. 31.

16. Klobouček hocha s pávími péry od Uh. Hradiště, list ze skizzovky (č. 51) na listu 41.

17. Děvče od Břeclavy, Teresa Kobsik, Vysoké boty, zelená hedvábná zástěra, pestrá kordulka, bily obojek, červený šátek, akvarel č. 15.

18. Zena neb dívka od Břeclavy, Eleonore Turecek, vysoké boty, zelená zástěra, bílý obojek, tmavý šátek přes čepeček, akvarel č. 22.

19. Vdaná žena (prof. Koula) od Lanžhota, z 3/4 profilu a od zadu, červené sukně, šatka přes »rožky« z damašku, akvarel č. 34.

20. Úprava hlavy dívky od Lanžhota z tří stran, akvarel č. 39.

21. Muž v haleně a žena od Břeclavy (professor Koula), zběžně kresleno, č. 40.

22. Jihomoravský klobouček s húsenkami a kosírkem, čepec dívky od Lanžhota, fragment obrovnávky jihomoravské, 2 listy ze skizzovky č. 52 a 53 na listu 41. (Studie z Jihlavska prozatím neuvádím.)

II. Ze Slezska:

23. Dívka od Těšína Gross Könsetz? Teresa Dobra, odzadu, fialově hnědá sukně, pestrý- živůtek, visutý lelík, akvarel č. 1.

24. Dívka od Těšína, Helenka Hailka, od předu i zadu, červené punčochy, hnědá sukně s modrým lemováním, visutý vrkoč s vázankou, akvarel č. 8.

25. Dívka od Těšína, Marie Farusselka, sedící, od zadu kroj podobný předešlému, kolem krku úzká výšivka, akvarel č. 14.

26. Dívka slezská, pruhovaná zástěra, studie v oleji, č. 9.

27. Ženská postava a muž v kroji z Jablůnky, oba v šatě zpola městském, žena má dlouhou sukni, živůtek se- stříbrným šperkem v předu,


Předchozí   Následující