Předchozí 0375 Následující
str. 335

věc byste nám učinili. A my, což by koli za ně náleželo, též poslu od chůze, rádi bychom zaplatiti i také V. O. toho se všelijak odměniti rádi chtěli. Odpovědi žádáme.

S tím Pán Bůh rač bejti s námi. Datum v městě Jaromiři nad Labem ve čtvrtek po neděli smrtedlné létha Páně 1600. — Purgkmistr a radda města Jaromíře nad Labem.

Slovuttné Oppatrnosti pánům purgkmistru a raddě města Truttnova nad Ůppou, pánům přátelům a sousedům našim milým buď dán.

8.

1600 d. 2. dubna v Praze. — Hofrychtéř králové děkuje Trutnovským za zaslaného jeřábka.

Slovutné oppatrnosti páni přátelé moji milí! Téhož zdraví, v něm jiného všeho dobrého přeji vám věrně rád. Že mi teď ? těmto slavnejm hodům památce'vzkříšení Krista Pána vykupitele našeho řežábka odsíláte, vám přátelsky děkuji a vděčně přijímám. S tím milostivý Pán Bůh rač se vám dáti na všem dobře a šťastně jmíti. Dán v Novém městě Pražském v sobotu bílou létha Božího šestnáctistého. — Jan Bunson z Bu-sonu, ingrossator větčích desk zemských, JMti císařovy jakožto králové české měst hofrychtýř.

Slovutné oppatrnosti panu purgmistru a raddě města Trutnova nad Úppou, pánům přátelům mým milým.

9.

1600 d. 11. srpna na Chocni. — Hertvík Zejdlic z Šenfeldu, podkomoří králové, žádá Trutnovské, aby mu ve Svídnici prádlo damaškové a kostkové koupili ? ? uctění přátel nějakého jeřábka poslali.

Moudří a opattrní přátelé moji milí! Přál bych vám zdraví a všeho dobrého věrně rád. Přitom vám oznamuji, že teď dva poddaný svý, aby mi něco ubrusů, ručníků a servetu pěknejm damaškovejm dílem a něco taky pěknejm prostějším, jakž říkají kostkovejm dílem, též i něco plátna slíského tenkýho, jakž poznamenání jim dané ukazuje, koupili, do Svíd-nice posílám a vás za to žádám, že s nimi asi dvě osoby, kdeří (sic) by tomu dílu tkadleckýmu rozuměli a něco pěkného a hodného v slušnejch penězích vybrati a stržiti uměli, tam do Svídnice vypravíte. Poručil sem . já jim za práci jich zaplatiti, tak aby mi to, co nejdřív možný koupíc, až ? vám donesli a vezmouce toho tito dva moji vyslaní něco s sebou ke mně se s tím navrátili a vostatku u vás nechali; já bych pro to s vozíkem poslal. Pakli by se u vás poslové najíti mohli, aby mi to všecko až sem těmto mejm vyslanejm donésti pomohli, já jim rád zaplatím a vám se toho vším dobrejm odměním.

A taky před vámi tajiti nemohu, že ? sobě na Choceň, dá-li Pán Bůh v outerej po svatém Bartoloměji totiž 29. dne měsíce Augusta ně-kderejch svejch pánů a přátel, lidí vzácnejch, očekávám. I mohli-li byste mi k tomu času někderého jeřábka anebo něco od jiného ptactva spů-sobiti, tak aby mi to v pondělí před tím sem na Choceň dodáno bylo, učinili byste mi tím obvzláštní vděčnost. A já to taky i poslu rád za-


Předchozí   Následující