Předchozí 0376 Následující
str. 336

platím. S tím milost a ochrana Pána Boha rač bejti s námi. Datum na Chocni v pátek po sv. Vavřinci létha Páně 160ľ>. — Hertvík starší Zejdlic z Šenfeldu na Polný a Chocni, JMti císařské radda a císařovy JMti podkomoří.

Múdrym a opattrným panu purgmistru a raddě města Trutnova, přátelům mým milým ? dodání.

10.

1651 d. 23. října v Hradci Kr. — Kychtář v Kr. Hradci napomíná Trutnovské, aby ? příjezdu kr. podkomořího sud piva pšeničného objednali a jemu kvíčaly nějaké poslali.

Slovutné poctivosti páni přátelé mně zvláště milí! Vedle mých povolných služeb pánům zdraví i jiné všeckno dobré vinšuji. Vedle jistého psaní od JMti pána pana podkomořího (titul) z města Poličky dnešního dne mně dodaného a v témž psaní poručení učiněného pánům oznamuji, že JMt pán pán do města Trutnova ? obnově úřadu konšelského zajisto a v konečnosti od této prv příští středy v týmdni pořád zběhlém, to jest 1. dne Novembris, jinak na den Všech Svatých přijeti ráčí, s tím dalším nařízením, aby páni pro stůl a osobu JMti páně z města Štrygu sud piva pšeničného opatřiti a přivézti dáti neobmeškávali, sice že by v Trutnově pro osobu svou trunku dobrého piva jrníti neráčil.

? nám do Hradce ve čtvrtek prv příští z Chrudimě přijeti ráčí. Vo čemž páni spraveni jsouce tímto mým psaním, nepochybuji, že se v té věci kterak zachovati a, aby JMt pán pan podkomoří spolu se panem hofrychtéřem spokojeni býti ráčili, to kterak opatřiti viděti budou. Milost a ochrana Boží rač býti s námi. Dattum v městě Králové Hradci nad Labem 23. dne Octobris 1651. — Pánům ? službám volný Jan Dyrynger, JMti císařské rychtář města Králové Hradce.

P. S. Pokudž se co kvičal nachází, žádám pro uctění JMti pána při tomto poslu nimi fedrován býti. Poslu aby od cesty zaplaceno bylo.

Slovuttné poctivosti pánům JMti císařské rychtáři, purgkmistru a raddě města Trutnova nad Úppou, pánům přátelům mně zvláště milým.

11.

1656 d. 3. ledna v Praze. — Daniel Rabštejnský žádá, aby mu na dar pro královského úředníka nějakého bažanta zaslali.

Slovouttné a vzácttné poctivosti páni a přátelé moji zvláště milí! VMti netoliko v tento v nově nastalý rok, ale v následujících mnoho množství pokojných, veselých a radostných v dobrém zdraví, s hojným božským požehnáním upřímně vinšuji. Jsouce od jednoho vysoce vzáctného JMti císařské ministra z opatření některého bažanta žádán, což odepříti nemohouce ? VMti své outočiště beru a velice mnoho služebně žádám, že mně párem takových tohoto běžícího týhodne laskavě fedrovati ráčíte. Odsloužím se zase skutečně a věrně, zůstávajíce VMti úprimnej služebník Daniel Rabštejnský z Gutten-a Friedenthalu. Z Prahy 3. Januarii 1656.

Slovoutné a vzáctné poctivosti pánům purgkmistru a raddě města Kouřima, pánům a přátelům mým zvláště milým ? dodání.


Předchozí   Následující