Předchozí 0126 Následující
str. 119

»Bohemie« přestala již po prvním čísle vycházeti, bylo by záhodno materialie celého sporu znovu vydati.

Svatá Hora, poutní místo v Čechách od Jana Nep. Jentsche 1868. — Řeči epištoly a Evangelia pro čas postní. Jan Švéda, farář v Husinci. 1869. — Sbírka rozmanitého čtení. Přenáhlené Původní činohra o Irech jednáních ze skutečného života od J. V. Žáka. — Bedřich. Povídka. Svobodně pracovaná od Marie Stroupežnické. — Krátké povídky k diktování a člení z odměny bedlivým žákům od Jana Tomáše Nováčka, loka-listy nevědického a spoluzakladatele dědictví svatojánského. Prag. März. 44. Wzl. Peširra, Consist.-Rath 18i4. — Duchovní věnec ke cti Boží, Blahoslavené Panny Marie a všech Svatých uvitý z modliteb starého rukopisu Slrmilovského na památku tisíciletého úmrtí sv. Cyrila a všeobecného sněmu Římského podává Jan Nováček, farář Strmilovský. — Svatého Jeronýma kající rozjímání o Nejsvětější Svátosti Oltářní ze starobylého rukopisu Strmilovského. Podle úvodu a podle písma pochází sešit tento rovněž od far. Nováčka. — MARJA, matka dítek neb Jak mají dítky nejbl. p. Marii ctíti od Giuseppe Frassinettiho. Volně přeložil a pobožnostmi mariánskými dle nejlepších pramenů zaopatřil Libor Scholz, kaplan v Bozkovicích. — Maria. Rod.öka Boží a Královna nebeská, Matka plná milostí. Kniha modlitební a ponaučná. Dle Renáta Mynstera od Františka Bohům. Tomsy. — Gesta k Moudrosti. Dílek 1. Písně. — Cesta k Moudrosti z pozůstalosti Matěje Líkaře, bývalého láníka a rychtáře v Zálší, kraje nyní Táborského, vydána od Jana Tomáše Nováčka, faráře Strmilovského a spoluzakladatele Dědictví Svatojanského. — Cesta k Moudrosti. Dílek 2. Moudré Průpovědi. — Pobožný Křesťan doma, v kostele, na pouti a v obecných potřebách od Jana Tomáše Nováčka, spoluzakladatele Dědictví svatojanského a faráře Strmilovského.

Kromě toho uložena v archivu i řada rukopisů německých, modliteb, povídek atd.

Radovánky nevinních dítek o vánocích od Jakuba J. Ryby r. 1804.

Otiskuje Dr. Čeněk Zibrt.

Radu zajímavých podrobností o lidových obyčejích, pověrách a slavnostech v době vánoční a zároveň tehdejší názory na lidové slavnosti a zábavy zachoval známý učitel v Rožmitále, Jakub J. Ryba v příležitostné, málo známé knížce, vydané pod názvem : Radovánky nevinných dítek o vánocích, což svým milým žáčkům a všem českým krajánkům obětuje Jakub Jan Ryba, školní učitel na farní škole Rožmitalské. V Praze 1804, Vytištěné u Bohumila Haase, 4°.

Rozmlouvání, A. B. C. D. E. F. A. Bratříčkové! dnes je mi okolo srdéčka tak milo, a tak sladce, že se mi zdá, jakoby se všecky žilky ve


Předchozí   Následující