Předchozí 0178 Následující
str. 171

a Marganku a gim winššugu mnoho zdrawj a Stesly a wostawam gegich upřimnj Přitel a — až do mého studeného Hrobu. Ten který to Psán) číst Bude negakou chibu spatrý Ponížené prosím za odpuštěny neb sera welice chvátal, neb sme se na Cestu Chislali, tak se nemoch dlauho štu-dirowat.

Ten ty nese z Holomauce Kitku na dukas mogý Lásky abysy we-dela gaký Kitky w Moráwě rostou me Srdce tve Srdce mihjgau a milo-waly se welice.

W Holomaucý dne 19teho Apríle 828

Möge Negmilegššý Potešše-

Ga te nastokrat pozdrawugu a daufam Pana Boha, že tebe ý scelem Přatelstwem přidobretn a stalém Zdrawý od Boha zachowaný winatrefim, co se mne dotegče ga sem buď Bohu Chwala až dosawade zdraw, welice se zaradovalo Srdce me gak sem od tebe Psaný obdržel a znčho sem wirozumnel že ty se zdráwa winachazíš ale jaksezarmoutilo srdce möge, diž sem wirozumnel že ty mne zazle počítáš že sem tobě tak dlouho nepsal, to sy můžeš snadno předložit gaka přičina byla, ge sem newedel gak se ta Ulice menuge, a neb gaká Štwrt to ge každý okamžený sem si na tebe mislil že se namne budeš hnewat, že sem te tak obelhal, zato ga nemůžu a Pomoct sem sy nemoch tak te prosím abis mne odpustila Skrze to wocom sy mne psala žádnou ginššý radu fy dat nemůžu, než takowau abisy dělala gak ty sama widyš a rozumiš, genom se toho obawám abjch zadnau předhaššku aneb wičitku nemusel někdy slyššet ty se můžeš stwogima Pfately poradit aneb co möge Roďče nato řeknau, ga newim gak se srownawate, gestly ty zase žadneg nic nenamluwil zatim sy delegte co chcete ga wam nemůžu nic poraučet, geslly ty to děláš že se lobě stegska a twoge Sestra to zdobrj wule udělat chce, tak ga sem stoho welice poteššen. Ga tak každeg den očekáwam že möge Rodiče tento swět y nas dohromady Opustegý. Nechám se zase nanowo Anba-žirowat nechám ponewač doma nic w stratit nemam, abieh domu ššel ge tady weka nauze a ga sem tešskeg Praey wod Wikleg sem, dibich wedel ze tam negakau Službu dostanu genom dost malou, tak bich přece mug Opššit wzal ted mne eššle dosawad woganskf Staf teššý stim mogich par spatneich Řádku zawiram, waš werny a upřimny Přitel wostawam až do Smríy.

Albert Hawlat Canonir der 9ten Compagnie

N. B Geššte ty swědomosty že ga neg-sem wie u 5teg Compagnie ga sem bil hned gak sem z Odlabu přiššel Transporirowaneg, kdewateg Kompanie, Geššte gedenkrat wššecký nastokrat pozdrawugu Pana Šwakra, obe Swakrowy, negwice Žaný gestly sy ale zemné Spas neudělala abich žadnem dlužnikem nebil, tak gi 30 krasneich Hubiček posilám, že to


Předchozí   Následující