Předchozí 0369 Následující
str. 362

psáti ráčíte, že s Jeho M. královskou do Frankfurtu*) je Li ráčíte, rač Vaší M. Pán Buoh dáti, abyste se ráčili zase ve zdraví domův navrátiti. A Vaší M. aby se všecko šťastně a dobře vedlo, toho bych Vaší M. z srdce věrně rád přál jakožto pánu svému milostivému. Kdež Ste nám Vaší M. připíti ráčili s Adamem Súdkem a s Jindřichem Súdkem a s fišmejstrem sklenicí vína, všecko sme vyplnili. A zase Vaší M. s panem Adamem Súdkem a s panem Jindřichem Súdkem a Martinem fišmejstrem takové tři sklenice připíjíme a Vaší M. věříme, že nám splniti ráčíte a ty na pomoc vzíti k tomu ráčíte, kteří sou nám připili, na šťastnou cestu. Jakž Ste Vaší M. některé mladé zde (měli), tomu toho Vaší M. sám nepřeji, že ráčíte Vaší M. tak brzo od nich jeti. A že se neráčíte při nich zde zastaviti, toho mně samému líto jest, nebo jest jedna mladá několikrát ke mně přišla a na Vaši Milost se ptala, jeslli ráčíte brzo na Krumlov přijeti. Já jsem jí pověděl, že Ste mi se Vaší Milosti neráčili zpovídati, kdy na Krumlov přijeti ráčíte. Které Ste pane ráčili milovati, neraéte na ně ještě až posavad zapomínati, poněvadž ráčíte odjezd míti. A já se Vaší M. po všecky časy povolným služebníkem najíti dám. A protož Vaší M. prosím jakožto pána svého, že ráčíte Trojanského vobjíti a mé dobré jednati. Té sem naděje k Vaší M. S tím Vaší M. rač Pán Buoh dáti, abych se s Vaší M. v dobrém zdraví shledati mohl jako s svejm pánem milostivým. Datum na Krumlově v neděli před sv. Pavlem na víru obrácení léta Páně 1558. Jan Doudlebský z Doudleb, purkrabie na Krumlově. Urozenému Pánu, panu Petru Vokovi z Rožmberka oc. pánu mému milostivému. (Archiv G. Krumlovský. I 7 w/? 39 n.)

Jindřich Bradský z Labouně a na Cukrujících děkuje Petru Vokovi e Rožmberka za darování štěněte a vyřizuje dik svého pána Julia Krajíře za týž dar. Doručuje panu Petru Vokovi píseň, naň od Hynka z Walštejna zaslanou, o které Petru Vokovi již dříve pan Ungnad byl psal, a prosí o sdělení jejího obsahu. Dále poroučí se v přízeň, zakazuje se službami svými, a prosí Petra Voka, aby též jako on tichým, přípitkem na jeho pána vzpomněl Na Nové Bystřici dne 22. května 1565. Orig. na papíře.

Službu svú Vaší M. vzkazuji vysoce urozený pane, pane muoj milostivý ! Zdraví, při tom jiného všeho dobrého Vaší M. věrně rád přeji oc. A Vaší M. poníženě z toho štěňátka, který Ste mně poslati ráčili, děkuji. Tolikť jest mi Jeho M. pán muoj poručiti ráčil, abych Vaší M. ode pána službu s vinšováním všeho dobrého oznámil a týž z toho štěňátka, kteréž Ste Jeho M. pánu poslati Ráčili, přátelsky Vaší M. děkuje. Taky Vaší M. oznamuji, že jest mi pan Hynek z Walštejna tu píseň, o kteréž Vaší M. pán Ungnad**) psaní učinil, v neděli minulou poslal, kterouž teď Vaší M. odsýlám, ač bych ji byl raději sám Vaši M. dodal.


*) Byl tam až do 21. března, Březanův Petr Vok, str. 13. **) Ondřej Ungnad ze Suneku na Hluboké, pán veselý. Březanův Vilém 89.

Předchozí   Následující