Předchozí 0212 Následující
str. 201

Č. 3. Lístek rozdávaný při kolednich obchůzkách Tříkrálových-

mne li tím míní čili někoho jiného. Ješto jestliže se komu co do mne nelíbí, nechť mi to oznámí; dám mu na to slušnou odpověď.

Dále poněvadž ráčíte toho potřebu znáti, abyste ráčili hajthmana, který by od kraje jeti měl, voliti, VMtem své zdání oznámím, že v tyto tak náhlý polřebé zstěškem hajthmana, který by od kraje našeho na tu službu, která se dáti má, lepšího najíti budete moci jako pana Mikoláše Velemického. Neb on již koně i zbroj i vuoz i jiný potřeby tak, jakž sem slyšel, pohotově má a syna svého chce poslati. Protož by mu se dosti málo nedostávalo a protož by tím spíše mohl hotov k vytažení býti. Taky i rozum i výmluvnost při něm jest. Však přes to, kohož ráčíte voliti a s ním se o službu smluviti, proti mně nic není. Datum v Kostoloprtech v pondělí po svatý panně Markytě létha etc. XXXI10. — Petr z Weythmille a na Mostském hradě.

Urozeným pánuom, urozeným a statečným pánuom rytieřuom, urozeným pánuom vladykám, múdrým a "opatrným pánuom purgmistrům a raddám nyní na jezdu [sic] v Žatci zromážděným, pánuom přátelóm mým milým.


Předchozí   Následující