Předchozí 0366 Následující
str. 350

ale poctivě a svědomitě činné, nemenšího žádají sobě uznání, podněcují přímo ke vzdání díku. Tlumoče prostými slovy všecky tyto radostné city, jsem prodsen jediným, vřelým přáním: abyste Vy, slovutný pane a světlý vzore v snažení vědeckém, jež nezná mezi, nezná překážek, stejně houževnatě jako dosud překonával vše, co by Vás zdržovalo od dokončení, dovršení Vašeho díla a odvádělo od toho, co rozumíme slovem »zasloužený odpočinek«. Tomu se těšte dlouho, dlouho! Dr. Janko.

Račte dovoliti, slovutný pane pro-fessore, abych Vám co nejuctivěji blahopřál k sedmdesátým narozeninám. Doc. Dr. J. Kapras.

Dovídám se o jubileu Vaší Slovut-nosti, jež padá na den 2. dubna t. r., a račiž Vaše Slovutnost mi dovoliti, abych i já, jeden z menších pracovníku, v ústraní a v ruchu obchodního a živnostenského života žijících občanů, projevil neobmezenou úctu ku vědecké činnosti Vaší Slovutnosti a za náklonnou přízeň, kterou mojim pracem v oboru dějin alchymie prokazovati račtež, co nejuctivěji poděkoval. Jako sládek přeji Vaší Slovutnosti štěstí ve vědě, životě a ve všem konání. Otokar Zachar.

Neohroženému ochránci práv národa i církve nechť dále žehná Pán. Karel Vorlíček, arciděkan.

V den sedmdesátých narozenin největšímu vědeckému obhájci individuality starého státu českého a maturantu Akademického gymnasia přeje professorský sbor téhož ústavu ještě mnohá léta klidu a plné svěžesti tělesné i duševní.

K 70. ročnici narozenin Vaší Slovutnosti srdečně blahopřejeme. Kéž dopřáno jest Vám ještě hojných let života k vybudování dějin stavu selského. Prof. sbor reálky Rakovnické.

Račte přijmouti, slovutný pane pro-fessore, k jubileu svému nejsrdečnější blahopřání, opožděné sice, ale stejně upřímné. Zároveň zasílám drobnou jubilejní vzpomínku v Ratiboru. Dr. Jos. Pešek (z Král. Hradce).

Radostně a vděčně pozdravujeme den, kdy se Vaše Slovutnost v ne-

únavné práci vědecké dožívá požehnaného věku 70 let. Vzpomínáme, jak svými vědeckými pracemi pomáhal jste odkrývati minulost českou, jak zjednával jste jimi čest a slávu národu našemu před cizinou a obhájil politická práva naše na samostatnost. I dovolujeme si ve významný tento den projeviti Vaší Slovutnosti své nejsrdečnější uznáni a největší svou úctu a vysloviti vřelé přání, abyste y plných silách duševních i tělesných ještě dlouho pracoval a ke konci přivedl životní dílo své k obohacení české vědy, k osvětlení kulturní minulosti naší a pro čest národa. Sbor professorský českého gymnasia v Zábřese.

Výbor Matice Moravské v Brně za příležitosti dovršení 70. roku života Vašeho, posvěceného ušlechtilé práci vědecké, připojuje se k četným ctitelům a obdivovatelům Vaší Slovutnosti s vřelým a upřímným přáním, abyste dlouhá léta ještě zůstal zachován národu jako skvělý vzor šlechetného vlastence a neumdlévajicího pracovníka vědeckého. Dr. F. Kameničék. Dr. B. Dvořák.

Račte k 70. Svojim narozeninám přijmouti také moje nejvřelejší a nejsrdečnější přání! Kéž Vám Bůh dopřeje hojně zdraví, abyste mohl ještě rozmnožiti neocenitelné Svoje zásluhy o naši vědu historickou a právnickou. Dr. F. Storch.

Vřelá přání svá ku vzácnému jubileu projeviti si dovoluje vděčný žák prof. Dr. M. Pěšina.

K zítřejšímu významnému a nám všem památnému dni 70. narozenin prosím, byste také mně dovolil, abych směl Vám projeviti svou vděčnou úctu za všechnu vzácnou práci, již ráčil jste věnovati mládeži, vědě, národu, i přáti ze srdce, byste dlouhá a mnohá ještě léta ve zdraví a svěžesti mohl působiti. Prof. Dr. Front. Drtina.

Jsem takto sice málomluvný, ale Vám přece musím z gruntu srdce gratulovati k dosažení »sedmdesátky«. Jen Vás Bůh chraň před seznáním německého říkadla »die böse Sieben« .... A proto ještě jednou upřímně : Bůh Vás chraň před takovou nebo jinou zmalomocňující chorobou, abyste v plné


Předchozí   Následující