Předchozí 0422 Následující
str. 398

obsahuje moc svého svatého Božství. Tento list sem psal svou svatou Božskou rukou: Ponejprv, by se den sváteční světil; neb jsem' vám dal 6 dní, sedmý sem sám sobě zanechal a posvětil; to jest neděle svatá: abyste mně chválili a dobrodiní činili, abyste dobré na zlé neobraceli; abyste věřili, že jsem já opravdový Syn Boží, z Marie Panny narozený mocí Božstvi svatého. Varujte se zlých věcí v bázni Boží státi budete; když tak činiti nebudete, žádnou slávu neobdržíte a budu vás trestati, morem, hladem, ohněm, a vodou, a když toho ještě nenecháte, tak budu vás věčným trápením trápiti. Když pak bude jedenkráte jeden proti druhému, syn proti své matce, bratr proti bratru, a sestra proti sestře; tu stáhnu ruku svou na bezbožnost vaši; Sešla meé ostrý a bude velký krve prolití, vykořením všechny a odejmu pejchu vaší od vás, a trestati budu hromobitím, krupobitím, strašlivým blejskáním, tak abyste poznali hně^ můj. Napomínám vás po druhy z lásky mé svaté, abyste do chrámu Božího chodili, hříchy své často oplakávali, a mně víc nehněvali, nýbrž na pokání se dali. Též vás prosím, abyste nedělný den zlých skutků v nepáchali, nadarmo nepřísahali, toho se varujte s chudýmý nezhrdejte skrze utiskování jich; nespravedlivého bohatstvy neberte, a já vám dám království mé.

Přikazuji vám po třetí, že abyste věřili, že jsem já sám Bůh váš. Tento list sem seslal pro vás, byste podle něho živy byli, syče mého království neuhlídáte. Kdo tento list má, neb ho dá jinému přepsati, neb přečísti, takový člověk, kdyby měl tolik hříchu, co na obloze nebeskej iivězd je a Bůh mu dá svou milost, aby se z nich mohl vyznati, tak mu všechny odpuštěni budou. Kdo podle toho listu živ jest, ten požehnáni obdrží.

Posledně přikazuji vám, byste přikázáni mé zachovávali, kdo se dvanáct pátků postit bude, ten s blahoslavenou Rodičkou Boží se radovat bude a nykdy s Bohem rozloučen nebude. Sedům darů Ducha svatého obdrží:

líí dar, že žádnou zlou smrtí nesejde. 2. že nemůže být zatracen, ale duše jeho k životu věčnému přijde. 3. Že do chudoby neupadne, jestli bude pracovat. 4. že bez přijímání Velebné Svátosti nezemře. 5. že blahoslavena P. Maria se všemi Svatými za něj u svého syna orodovati bude.

6. že Pana Maria se všemi Svatímy jeho duši do věčné radosti uvede.

7. že na den jeho smrti zví, že umře. Kdo následujících 12 pátků ví a jinému je nezjeví, ten hřeší, to jest 12 pátků postů. l??í pátek před Božím narozením. 2. před zvěstováním P. Marye. 3. velký Pátek, 4ÍL pátek před Božím stoupením. 5. před Sv. Duchem. 6. před Svatou Trojicí. 7. před Sv. Janem Křtitelem. 8. před sv. Petrem. 9. před na nebevzetí P. Marie. 10. před narozením P. Marie. 11. před sv. Michaelem Archanjelem a 12ÍL před všema Svatýma.

Modlitba: Nejdobrotivější Ježiši! v duchu poníženosti před tvou Božskou Velebností padám, nehodné stvoření, jenž za mnohá dobrodiní velmi zle jsem se odměnil. Ach nezkončená dobroto! z hřešil jsem proti Nebi a před tebou, již nejsem hoden nazván býti synem tvým. Rozpomeň se


Předchozí   Následující