Předchozí 0156 Následující
str. 143

a já až po dnes jen 120 fl. c. v. bídně obdržuji, od kterých nejsem s to živa býti, zvláště když čísti, nikam k obědu, nobrž doma latinskou zdraven krmí býti musím. Prosím Vás buďtež na cizozemce N— při ukazování mincí musejní veleopatrný. Prý v neděli Klögel impressor a Šulík oeko-nom, Sašové od Drážďan, oloupati chtěli kapucínský škarb oltářní. Mějte se všichni na všem dobře. Váš Václav Krolmus nemocný.

J. A. Krása:

Názvy pozemků a poloh v okresu Strakonickém.

Milíkovice (Jedraž). Na vyhlídkách, pod vustrou, za hájky, u louže, na vulší, za humny, v zahrádkách, na nivách.

Miloňovice (Nová ves, Zorkovice). Mezi hory, pod zhůry, vustrý, karlovee, chobot, na žalostí, a řežábu, u zaklí, strunkovský, k Strakonicům.

Mladějovice. Za Vosekem, na hradech, za humny, za Božíma mukama, na kopaninách, u remízu, za pískovic, pod míchoví, Míchov.

Modlešovice. U hořejší cesty, za lázy, na trávníku, na klíních, na hráničkách, za hájkem, na občině, na homolkách, u hruštiček, na potučí.

M u k á r o v. Na podháječích, u jezera, v Okrouhlíku, na podlešác-kejch, nad holešovy, nad řekou.

Mutenice. Na podháječích, u jezera, v Okrouhlíka, na podlešác-kejch, nad holešovy, nad řekou.

Nahošín. Na vohradě, na nivách, u dubu, za horama.

Nebřehovice. Na dvořišti, stříbrný, čelinský, dlouhý, na vej-fičí, na chmelnicích, na lučinách, n Božích muk, na potuží, na vápeným, na hrbovačích, lískový.

N e t on i c e. Honišfata, vobrovky, na duhovkách, na zlatej hoře, paseka, u palouku, na pokloništích, nad lukama.

N e v o s e d y. Na polouděli, v držalých, na hůrce, za hůrkou, na břasách, za lomy, v drahách, v stokách, na dolině, pod Babinou, na velkém poli, za řekou, za horama,

0 ulehle. Pod klouby, na příčnejch, na raholích.

Ounice. Za pastuškou, na březovci, na trávnících, za sady, na hájcích.

P a r a č o v. Kateřinskej, v bělkáeh, na homolích, v dílíeh, v cepínu.

Petrovice. Za humny, u jemnických luk, nad stráněma, na vartě, u kříže.

Podolí. Na zahoří, u černěkova, pod skálou, u homolky, na kli-ništích, na hlinkách, na trávní cestě, za sady, pod borky, na dřevci, u Ka-. letic, na borcích.

Pracovice. Na žernovkách, na mitích, v kučinách, za rybníkem, pod pahorkem, pod příkopy, na potuží, na křechtách, na podholí, u drach-kovského rybníka, za lesem.


Předchozí   Následující