Předchozí 0336 Následující
str. 323

koliv bratrstvu ty jsi, takové předlož všechno před sebe na zem a kleč na tom. Udělej to kolo neb kříž, jak dále následuje a stojí. Potom se modli lOkrát, jedno po druhým 3 Otče : a 3 Zdrávas : a 3 věřím Boha. Když to vykonáno jest, musíš sv. Gorunu vzývat, sv. Anbeta, sv. Gebera. Potom tu věc, o kterou žádáš a prosíš u sebe uzavřít, a když spáti jdeš, tak polož vždy ten svěcenej gyrtl aneb škabulíř pod hlavu, a lež na tom v posteli celou noc na pravé straně, aneb jak můžeš. A toto se musí 1 Okřát stát, jedno po druhým a při tom musíš vobraz sv. Coruny, tak Crucifix a svěcenou vodu, a křídu tříkrálovou a palmy větve toho roku svěceny (vynecháno snad: »míti«). S tím udělej ten kříž aneb kolo jak následuje :

+ První kříž. Kolo dělám já skrze Boha Otce, kte^ mne a celý svět z ničeho stvořil, a on mně rač v tom kříži pomáhat.

+ Druhý kříž dělám já skrze Boha Syna, který mne na dřevě sv. kříže vykoupil, on mně v tom druhým kříži pomáhej.

+ Třetí kříž dělám já skrze Boha Ducha svatého, který mě na křtu sv. posvětil. On mě rač tento třetí kříž zavázat. K tomu mně dopomáhej Otec, Syn a Duch sv. Amen. Do kola se musí přijít proti východu slunce.

Nyní následuje představení k Bohu Otci. Já F. S. odporoučím se dnes do nejsv. Trojice Boží, do Síly Boha Otce, Moci Boha Syna a Milosrdenství Boha Ducha sv. Oni ráčejí mne dnes dobrotivě svítit a potěšit, a taky na těle a duši ochránit; ctí a statkem mne rač předně obdařit a potěšit, a chtějž mou modlitbu vyslyšet a udělit mně ve Jméno Božím. Ve jméno Otci + Boha Syna + a Ducha sv. + Amen. Svatý, Svatý, Svatý Pane Ježíši Kriste, sešli mně tu sv. Korunu pannu, aby ona mne vyslyšela a mou prosbu udělila. Já zaklínám vás vy svaté panny skrze Moc a Sílu Boha nebes, abyste vy mně světské statky dáti chtěly a udělily s mou modlitbou. Vy máte od Boha nebes přednosti, tehdy já je zaklínám vás vy sv. panno Koruno u živého Boha, u toho, který vás tak vysoko napomíná. Můj Bože ! Skrze mou modlitbu zaklínám vás od nynčka ze srdce svatými ústy Boží do nebe ; já zaklínám vás skrze čistou a neposkvrněnou Pannu Marii, Matku Boží Ježíše Krista; zaklínám vás skrze Syna Božího a Spasitele celého světa a vašeho milého ženicha; zaklínám vás všech sv. panen, které trpély pro Boha mučenictví a smrt; já zaklínám vás sv. panno Koruno pro vůli, kterou jste měla, když hlas s nebe přišel a vám povídal: »Pojď sem, má vyvolená Služebnice, tobě jest připraveno nebeské království, ty máš pokladem a rozdaratelkyně chudých být. Tebe já napomínám ve jménu Ježíše Krista, nebo ty jsi panovnice nad všechny zlé duchy.« Tehdy vyslyš a uděl mně.

Já zaklínám vás skrz a pro radost, kterou vy máte a skrze ten hlas; prokažte mně vaši moc a milost, kterou vy máte od Boha, aby mně udělena byla na žádost skrze mou modlitbu. Já zaklínám vás skrz svatost a milosrdenství, kterou jste vy tři sv. panny ve jménu Boha Otce + Boha Syna + Ježíše Krista a Boha Ducha sv. + od nejsvětější Trojice obdržely, aby mně ve vaši cti má prosba skrze milosrdenství


Předchozí   Následující