Předchozí 0337 Následující
str. 324

Boží Ježíše Krista po mé modlitbo udělena byla, kteroužto já ve vaši cli Bohu chvály jsem přinesl, abyste vy mně 35000 dukátů dobrého zlata v běžící minci udělily.

Toto já činím k mému dobrému a mojímu tělesnému vyživení a potřebě ; a aby mé vyživení v čas mého života taky dobry těm chudým lidem, jako i těm ubohým dušem v očistci odeslat mohl Bohu chvále a ke cti; a skrze sv. jméno Monoij f Fedrogramstein, potom skrz všechny křesťanské věrné duše nakrmené a napojené a potěšené a obdarované byly.

Já zaklínám vás, sv. panno Koruno, u Božího milosrdenství a seslání Ducha sv., že Bůh všemohoucí jest, že sv. panna Koruna dnes ke mně přijde v kroku Božím; to poroučí tobě Bůh Atonaij f Soday f Regnum Belentas Santas, Ježíš Kristus, tvůj milý ženich. Oltář s tím statkem toho pokladu, že on vám poniženě učinil a k rozdání toho zde usoudil, s tím tehdy dokázal Bůh tu čest, a sv. Panně Marii, která čistá Panna jest, tak přišel Ježíš Kristus s nebe skrze Ducha sv. A Slovo tělem učiněno a přebývalo mezi námi. Tehdy pravdivě uděl mně v této nouzi skrze službu a moc Boží, nebeského otce, skrze jeho hrozné jméno, a z milosti Ježíše Krista, s kterým ve věčnosti a jednotě pokoje jsou: přijďte a udělte mně v mé nouzi vy tři sv. Panny, cti Ducha svatého. Amen.

Já zaklínám, volám a žádám tebe skrze Boha Adonaij, skrze Boha Emanuel. 0! ty sv. panno a poklade sv. Koruno, z čistoty všech svatých pannen a mučedlníků, abys ty hleděla podle mého žádání, a každý éas jak Berlein od slunce k jednomu vykázanému prameni; taky jak matka k svému dítěti spíchá, tehdy bud1 milostivá. Krvavý pot od ní tekl, sepjatýma rukama, ledva že ty taky ke mně pospícháš a mně v mé tak velké nouzi a chudobě pomůžeš, a mou prosbu, totiž tu sumu peněz shromážděnou, a k mému vyživení, a všem lidem abych udělit mohl, a na všecky zemřelé duše pamatoval; k tomu mi dopomáhej Bůh f Bůh f Bůh f Duch sv. Amen.

Zde se sv. Koruna a sv. Gebera obětuje, a k tomu ta suma, kterou žádáš s tím uzavřit, a ten poklad 35.000 dukátů v běžící minci v tomto místě dát.

Já F. S. já zaklínám a žádám vás, vy dobří duchové Boží, sv. Koruno. sv. Anbeto, sv. Gebero, skrze sv. archanděli a duchy Boži: sv. Michaele, sv. Gabriele, sv. Rafaele, sv. Cyrilla; při síly Boha Otce f Moci Boha Syna f a moudrosti a pravdě, a skrze milosrdenství Boží Ducha sv. f; a při těch silných j měnách Boha Syna f: Satoro Atonaij Saberte "j" Emanuel f Agius f Aetregramente Athos f Seter f Seters f Sutnij f Alba f Elemaga Prenapeinet Foris, Primus et Magnius f Sapientius et Fiolüs f Corditus Sepes f Tyto všechny jména, to jest Boha Otce f Boha Syna f a Ducha sv. f Amen.

Já žádám a nutím vás, vy dobří duchové, skrze to mocné jméno Ježíše Krista, a při těch silných duchovních slovích, skrze které podstata chleba a vína v božské tělo proměněno bývá, to prosím já vás mého a vašeho Boha a Pána. Misiriatur Misericors, Bůh, Bůh a mistr všech věcí, a nad všechno náš milý Pán a Vykupitel Ježíš Kristus, Spasitel světa


Předchozí   Následující