Předchozí 0338 Následující
str. 325

Deytor Minty Miserevij Meij. Abyste vy nebeští duchové snášející spolu-utrpnost vyplnili a přinesli; že vy stále žádný pokoj, ani frei nemáte, až vy mé žádosti zadost učiníte, a mně ten dar, který od Boha a vás žádám, přinesete, a všechno, co jsem od vás prosil a žádal, vyplníte; přece mé duši a tělu bez nejmenší škody. K tomu mně dopomáhej sv. Michael archanděl, a Bůh Otec f Bůh(Syn f Bůh Duch sv. f Amen.

Já F. S. žádám a zaklínám, vy dobří duchové, Sv. Coruno., sv. An-beto, sv. Gebero, skrze ty čtyry sv. Michala, sv. Gabriela, sv. Rafaela a sv. Cyrila, a pro čistotu Boží Ježíše Krista a pro jeho umučení a smrt a z mrtvých vstání a na nebevstoupení; také pro všechny tvé mučedlníky a jména těch 72. Bellis Hollis Lamas Sabotny, abyste vy nebeští duchové přišli rychle a bez všechny přednosti s tím darem ke mně; pro Boha v pěkné podstatě a cnosti se ukázali a mou žádost docela a dokonale přinesli a mně y mé modlitbě ten poklad 35.000 dukátů dobrýho zlata a v běžící minci v naší zemi; to prosím já vás pro sv. Michala, sv. An-beto, sv. Gebero; a v síly a moci nejvyššího Boha Syna a pro nejvyšší moudrost Boha Ducha, a všech Božích Svatých, a nejsvětější a nerozdílné Trojice Boží; abyste vy dobří duchové tedy brzy docela dobrotiví sami vpravdě tuto hodinu se ukázali a mou žádost udělali a mně v mé nouzi života i duše přinesli, abych já nyní bližním v tělesných potřebách pomoc proukázat mohl a všem v Kristu věřícím duším k potěšení byl.

0, vy dobří duchové, sv. Goruno, sv. Anbeto, sv. Gebero, vás prosím, já zaklínám a žádám vás při všech těchto minulých slovech, a které ještě vyřknu, abyste vy mně přinesli ten jmenovaný dar aneb poklad 35.000 dukátů zlata dobrýho jdoucí minci v naší zemi, však ale přece mně a mému tělu ani duši s tou nejmenší poskvrnou neuškodili; to prosím já vás ve jméno Boha Otce f Boha Syna f a Boha Ducha sv. f Amen.

Skrze Ježíše Krista prosím já vás, přijďte a přineste to, co jsem prosil, skrze nejsv. jména Detrogram, Agios Salomis, Setes, Sötranrega; k- tomu mně dopomáhej Bůh Otec f Bůh Syn f Bůh Duch sv. f Amen.

Nyní, když něco slyšíš, mluv takto: Bůh buď při mně, pro Ježíše Krista a pro Boží sílu, a řekni: kdo jest zde; jsi—li dobrý duch, tak mluv a odpovídej. Pane ještě mluvím, Pane ještě mluvím. Já žádám 35.000 dukátů v dobrých jdoucích penězích v této zemi; to prosím já vás Boha a tvou vůli. Když Pán a Duch mluví: Já nemám tolik, tak řekni: Já žádám, co Boží a tvá vůle jest.

Po obdržení mluv takto: Já děkuji tobě, dobrotivý duchu, s velkou pilností, pro kterou Bůh měl, a kterou tys mně proukázal; jdi tam v pokoji Ježíše Krista, ve jménu nejsv. Trojice; a pokoj Ježíše Krista buď mezi námi, mnou a tebou! jdi tam ve jménu Boha Otce f a Syna f a Ducha sv. j Amen.

NB: Toto musí každou noc říkáno býti, když z toho kola se jde; a ty první peníze toho pokladu chudým darovat; potom tři poutě a mše sv. dušeni očistcovým za ně číst nechat. Konec.


Předchozí   Následující