Předchozí 0184 Následující
str. 229

Ten čas trap a muč tebe, a rozmnož věčný plamen a neskončené trápení tvé tak dlouho, až ty mou žádost vyplníš. Já zaklínám tebe skrze všecko to, skrze které jsi až do toho oasu ještě nikdy zaklínán nebyl, zaklínám a přinucuju tebe skrze všechno to, privolávam tě skrze což Šalomoun, Kornelius, Agrippa, Ma-nases, Cvprianus duchy zaklínali a přivolali, skrze všechno to, skrze co ty chceš, můžeš a musíš zaklínán, přivolán a přinucen být, rovně jak Ježíš Kristus po pozdvihování pravý Bůh a člověk s tělem i duší ve velebné svátosti oltárni přítomný jest: tak ty také opravdově a nikde se nemeškaje hned v tomto okamžení bez strašení atd. (jako v 8.). K tomuž přinucuju tebe ve jménu Boha Otce f, kterýž mne a celý svět z ničehož stvořil t, ve jménu Boha Syna t, kterýž mne a celé lidské pokolení nejdražší krví svou vykoupil t, ve jménu Boha Ducha svatého f, který mne a všecko křesťanstvo ve křtu svatém posvětil a svými dary obdařil, a každodenně náš rozum osvěcuje t. Amen.

Kdyby až posaváde duch se neukázal, tak opakuj zase z počátku modlitbu, čtení nebo žalm 53.

Modlitba vyslyšení a vidění. Bůh buď se mnou N. N. a mně milostiv skrze Ježíše Krista a Božskou moc. Kdo jsi ty! Jestli jsi ty len duch, kterého jsem volal, dej mně odpověď a dej nám předně milost Boží, pomoc a milosrdenství, dlouhý život a svatost a jednu summu 300.000 fl. v pravém zlatě a stříbře bez prodlení, bez kouzlu, šizuňku, falše, zaslepení, ošemetnosti a omámení, z vody anebo ze země ty peníze, kteréž skrze jejich skrytost ani Bohu ani člověku k užitku nejsou, pravdivé, dokonalé, berné v tomto království jsou, polož je pokorně, pokojně do zevnitřního kola, ne na nás házet a nás zasypovat, nýbrž na to místo, jež posvěcenými ratolestmi poznamenáno jest. Toto při-kazuju tobě a poroučím, abys hned v tom okamžení bez hřmotu a strašení, bez zrušení toho skutku, bez ublížení mému tělu a mé duši, též i mých tovaryšil, bez uškozeaí tomuto stavení a v něm se vynacházejících věcí a lidí, v pěkné, příjemné postavě jednoho člověka, mé vůli a žádosti zadost učinil, k mému poctivému vychování, ku pomoci mému bližnímu a ubohým duším očistcovým. Já tobě to prikazujú k zajistému učinění skrze Božskou sílu a moc; skrze ta nejsvětější slova, která jsem přečetl; a skrze ta svatá slova, která při oběti mše svaté nad hostií při sekrací vyslovena jsou: Totoť jest tělo mé; tvou, o Bože, moc knížecí, skrze tato slova s nebe vstoupiti f, a víno v tvou svatou krev nejdražší obrátit, danou mají. Amen.

Poděkování a propuštění ducha toho. V pokoji Božím jsi přišel, poslušný duchu. Kdybych tebe ještě podruhé volal, neodporuj, abys mně zase se ukázal a mé vůli zadost učinil; nyní


Předchozí   Následující