Předchozí 0226 Následující
str. 224
a Rakouska. Vítána jsou mi pozorování, třeba jen zmínky, dle nichž možno souditi na rozšíření otřesů v těchto oblastech. Prosím archiváře, knihovníky a vůbec všechny, pokud jim takové zprávy, hlavně zprávy dosud neotištěné, jsou známy, aby mně o tom zprávy posílali. Praha II., U Karlova, Geofysikální ústav Karlovy university.    Prof. Em. Michal.
Milíře. J. Skřivánková-Šimerková chystá dle »C. Lidu« studii o pálení dřevěného uhlí v lesích (milíře). Okresní výbor v Ces. Brodě vydává vlastivědný sborník »Pod Lipany«, v jehož předešlých ročnících je dosti látky o pálení dřevěného uhlí na našem okresu.    V. Říha (Mukařov u Říčan.)

Pálení dřevěného uhlí v lesích (milíře). S obrázkem. K dotazu pí. Jarmily Skřivánkové-Šimerkové v čís. 1., roč. XXVIII. Č. Lidu sděluji, že nákladem odboru Klubu čs. turistů na Vsetíně vyšel 1927 propagační spis Vsacko (na skladě u knihkupce


Valašský milíř z Dinotic u Halenková v okresu vsackém. Fotografoval Ph. Mag. K. Puszkailer, lékárník na Vsetíně.

F. Vévody na Vsetíně za Kč 5-—), obsahující hojně krásných pohledů z okolí Vsetína, jakož i četné zajímavé obrázky národopisné, mezi nimi též fotografie valašského milíře z Dinotic u Halenková v okresu vsackém. Obrázek milíře tohoto přinesl též časopis pro mládež »Anděl Strážný« v Brně, v květnu 1927 (čís. 9. roč. XLVI.) bez slovního doprovodu. Všechny fotografie spisu Vsacko pořídil pan Pharm. Magister K. Puszkailer, lékárník na Vsetíně, jenž také svým nákladem zhotoviti dal štočky, jež věnoval Klubu čsl. turistů na Vsetíně. Pan lékárník s nevšední ochotou zapůjčil mi štoček milíře a svolil k uveřejnění obrázku v Č. L.    Rudolf Janovský.

Předchozí   Následující