Předchozí 0319 Následující
str. 316

zbraně bezmocné a slabé, od nichž bych nebyl nikdy chřadnoucím, nemocným ani raněn ...

5. Požehnání svatého Ubalda. Pane náš, Ježíši Kriste, biui při mně a občerstvi mne, buď předa mnou a veď mne, buď za mnou a zachovej mne, buď podle mne a síliž mne, buď nade mnou a žehnej mně, jenž s Otcem a Duchem svatým v úplné jednotě vládneš od věčnosti až navěky. Amen.

6. Evangelium sv. Jana. Toto evangelium jest velmi mocné proti bouřce, duchům a všelikým nebezpečím, pakli se nábožiiě říká. »Na počátku bylo Slovo a Slovo' bylo u Boha...« atd. (Ive konci:) Polib evangelium, řka: Mocí tohoto evangelia nechť zničí se všecka bouře, strašidla a ďábelská stíhání. Amen.

Potom říkej: Ježíši Nazaretský, králi Židovský! Toto vítězné jméno Ježíše Krista buď mezi mnou a mezi všemi mými viditelnými i neviditelnými nepřáteli, aby se nemohli ke mně přibližovati a mi škoditi ani na těle, ani na duši. Amen.

7. Litanie ke všem svatým vojínům. Kyrie eleison, Kriste eleison.. .Svatý Abraháme, sv. Joeuo, s v. Gedeone, s v. Davide, sv. Judo Machabejský, pros za nás!

Všichni svatí vojínové Starého zákona, proste za nás!

Svatý Šebestiáne, sv. Jiří, sv. Longine, s v. Eustachu, s v. Lucrene, sv. Candite, sv. Komane, sv. Laste, sv. Theodore, sv. Viktore, sv. Floriane, sv. Mauritiane, sv. Juliane, pros za nás!

Svatý Agatie se svými tovaryši, pros za nás!

Všickni svatŕ-vojínové dohromady, proste za nás!

Svatý Martine, sv. Jindřichu, sv. Ludvíku, sv. Viléma, s v. Karle Veliký, sv. Leopolde, pros za nás!

Všickni svatí vojínové a zpovědníci, proste za nás!

Všickni svatí vojínové a kajícníci, proste za nás!

Časové zprávy.

Den národních písní. Pěvecká obec československá jako tradiční nositel národní myšlenky trpce želí, že láska k národním písním upadá, ustupujíc mezinárodním pazvukům cizího původu i ducha. Jmenovitě mládež naše se národním písním odcizuje nejen je neznajíc, ale namnoze jimi pohrdajíc. Proto se Pěvecký sněm v Praze rozhodl pořádati ve všech sídlech zpěváckých spolků každoročně v jednu květnovou neděli »Den národních písní«, který bude jednotně Pěv. obcí organizován. Slavnosti budou v přírodě na uvítání jara za vedení zpěváekých spolků, jež požádají o součinnost obecní zastupitelstva, kulturní spolky, učitelstvo, správy škol a ústavů a j. Program obsahuje: krátkou přednášku o národních písních,


Předchozí   Následující