Předchozí 0030 Následující
str. 27

2. Po visech těch válkách, co na českou zem. přijdou, bude Praha tak rozbořená, že ji koně na kopytech odnesou. I pojede forman, práskne bičem a řekne: »Tady hle, stávala jednou Praha!«

3. »Přitáhne tolik cizího vojska, že Morava bude přikryta sedly.« — Vypravovala stařena Ter. Hejtová z Herbotic r. 1848.

4. »V Čechách bude takové krve prolití, že v ní dítě na kolíbce bude plavati.« (Česká Třebová.)

Byla by zajisté práce zajímavá a záslužná, kdyby někdo všecky pověsti, báje a všecka proroctví sem spadající sebral.

Emil Zimmler:

Kožené mosty.

Četl jsem s účastí v Národní Politice ze dne 28. XII. 1915 zprávu »o kožených mostech Libušiných* i konečné vyzvání a dovoluji si sděliti následující.

Mám svěřenu toho času úpravu Střed. Labe od Mělníka do Jaroměře a starám se proto i o jeho historii. I zde u hradu Mydlovaru (u stanice Kostomlat) v krajině v pravdě africké, houštině plné starých ramen a křoví, praví pověst, stával Libušin most kožený. Užívala jej, když na hoře Lysé obětovati chtěla.

Přemýšlel jsem často o konstrukci mostu toho. Slyšel jsem podobně přednášku inž. Černohorského o cestě po Eufratu a Ti-gridu. I zde užívá se plavidel z kůží ovčích, nadutých.

Neslyšel jsem, že by ale užívaly se co mosty napříč řeky ve formě as našich mostů loďkových neb pontonových vojenských, nýbrž jen jako vorů či plavadel, která cestovatele po proudu nesou. Na zřízení vorů není v těch krajinách dosti dříví, také potápí se dříví víc, než nafouklý měch, který má větší nosnost. : -

Referoval-li p.. Koska o mostech z kozí napříč řeky, potom by ovšem bylo interesantní viděti obraz a znáti detail. Myslím totiž, že uspořádání a zakotvení takových vorů v most napříč řeky vyžaduje velké množství kotev a lan, velkého opatrování při stoupající vodě a velkého namáhání udržeti jej při povodni. A tak skoro bych pochyboval, že by u nás na řekách, kde inun-dace bývá často i kilometr široká, mohl se kožený most udržeti.

Mosty, co my tím rozumíme, stavby mostní as u nás pozdě se ukázaly.

Byly nejspíše nejdřív pilotové dřevěné, a umění to přeneseno přes Německo as z Říma a Itálie. Stavěltě César most dře-


Předchozí   Následující