Předchozí 0266 Následující
str. 263

sich a všeliké návaly temnosti pro velikou a svatou mocnost Tvou, aby nezvítězily aniž škoditi mohly pracím služebníků Tvých v Tebe doufajících. Prosíme Vás, svatí andělé boží, svatý Michaeli, Gabrieli, Rafaeli a všecky anděle i archanděle boží a Pána našeho Ježíše Krista, račtež. nám ku pomoci při-spěti. Velíme vám duchové temnosti a služebníci satanovi, jenž shromažďujete větry, je bouříte, a bouřky způsobujete, abyste takto dílo lidské kazili, vám tedy velíme ve jménu Boha otce (t) i syna (t) i ducha svatého (t), abyste neškodili v krajinách našich, ale abyste nazpět ustoupili a na rozličných odstraněných místech, kdež se ani neoře, ani neseje, ani od lidí nepřebývá, ani přebýváno býti nemůže, záhubnou moc svou vyprázdnili.

Velíme vám to skrze blahoslavenou Pannu Marii, rodičku boží, skrze přeblaženého předchůdce u mučedníka Kristova, Jana Křtitele a svatého Michala, archanděla, kterýž knížete ďábla satana svrhl. Ejhle dřevo svatého kříže (t), na němž spása světa pněla, a vás ďábli mocí svou zvítězila.

Ejhle kříž (f) Páně, utíkejte všeliké odporné strany, nebo vítězí nad vámi i nad světem Pán náš Ježíš Kristus, syn boží, nejvyšší panovník, lev z pokolení Judova, kořen Davidův. Alleluja.

Pokropením krve našeho Pána, Ježíše Krista a moci svěcené vody račiž Bůh tuto bouřku rozptýliti a nás ode všeho zlého zachrániti. Ve jménu otce (t) i syna df) i ducha svatého (t) amen.

Požehnej nás (+) i zem naší Bůh (+) otec.

Požehnej nás (+) i zeni naší Bůh (+) syn.

Požehnej nás (+) i zem naší Bůh (+) duch svatý.

Kristus +) syn boží vysvobodiž nás. podle svého milosrdenství ode všech nečistých a zlých duohů, jenž ráčil s nebe sstoupiti a v životě nejčistší.Panny Marie pro spasení lidské se vtěliti, aby vymítal ďábelství a každého zlomyslného ducha od nás do nejhlubší propasti pekelné upoutal.

Doříkav toto zaříkávač, otevře knihu evangelií a vyhledav, čte evangelium sv. Jana, počínající slovy: »Na počátku bylo slovo...« etc. To skončiv pokračuje:

Skrze slova sv. evangelia buďtež všecky skutky satanovy zničeny.

Spasitel světa spasiž nás., jenž jsi skrze kříž a krev svou vlastní nás vykoupil. Žádám, Tebe, bože. můj, přispěj mi ku pomoci. Hagios o Theos, Hagios Ischyros, Hagios Athanatos. Eleison Imas! Svatý bože, svatý silný, svatý nesmrtelný, smiluj se nad námi.


Předchozí   Následující