Předchozí 0372 Následující

tijá tú týárá tijá týárá- tijá tytyty tytytya tú tytyty -romtom. Já sem tě čekala.

Polka: Já mám ženu Něnkyni vona česky neliumí; když já chci s ní něco jednat, mušim si tulmače zjednat, keryj hurni tnoc hezky, jak německy, tatk česky. Ráno stává, dělá křiž, Fatr unzr ter tú pist. Nohy s postelí stahuje, ehčasnyj »kutn morn« vjinčuje, ha já na ni »doibrýtro«, ty německý kopyto. Hdyž já jí chci něco řect, vona praví: Versty je neks. Ha já na ni: Huso hlúpá, vona zase: Kchédl tulpa, furt si vede německy, ha ja na ni jen česky.

Polka: Jednu v podvečir ha šel sem na špacír; mněsíček m ji svitil, bul krásnyj večír hop; tradaráda tradaráda bul krás-ňyj večír; dromtadradlý dromtadradlý tjáda tjáda, drom drom drom drom drom drom, tjararararom tjalada tjalada tjalada, drom drom drom drom.

Feksírka: Kúpime si Hamstrdám, Hamstrdám, Hamstrdám trdám, trdám, Hamstrdám.

Feksírka: 1. Na tom sjetě nic dobrýho. Slyšte lidi co no-výho, je tám, bul tám, zas tám bure, v ok r ad chudyj potřebmýho, je tám, bul táni, zas tám bure, huřezal mu kabzu práznů, je tám, bul tám, zas tám bure, hudělal mu škodu hroznů. 2. Ha ? tý kabze bula šveska, je tám, bul tám, zas tám bure, ha v tý švesce bula pecka, je tám... hav tý pece bulo jádro, je tám... stálo se to, nejni dávno, je tám... co pas to hudělal, Vávroí je tám.... 3. Beznohyj na vrbu leze, je tám, bul tám, zas tam bure, praví, že zas delu sleze, je tám... bezrukyj tám na nij hází, je tám... křičí, že ho delu srazí, je tám. 4. Humrlyj v sednici běží (na cestě) je tám, bul tám, zas tám bure, slepyj mu do vočí hledí, je tám ... nemyj pro něho nařiká, je tám ... hluchyj za křoyím poslúcha, je tám... 5. Vopjilyj na cestě leži, je tám, bul tám, zas tám bure, slepyj mu do vočí hledí, je tám... bezrukyj slepjičky chytá, je tám ... nahýmu za uádra strká, je tám ... Ballada. Jere firmánek do Vídně, kukuk; jere firmánek do Vrídně, veze Pepička v košině, kuku kuku kuku. ?? ?? si doved, Pepičku 1 kukuk; ?? ?? si doved, Pepičku, že máš po straně šavličku1? kuku kuku kuku.

Puklácká. Tydl, tydl dom, dole, tydl dom, dole, dyle dá, tydl dole, dole dom, dom.

K č. 17: Ha já mám tratar novyj, vozívám n,a ňom volij, hdyž přídu ? vesnici: Divčátka, kupte si, dyjt já mám volij dob ryj. Divčátka kupuvály, háby si namazaly dvířka vod komůrky, dvířka vod komůrky, háby jim nevrzaly.

K č. 68: 1. Žádnyj neví, co já zkusím, celyj tyjden co jist mušim: praženú polívku na suchým rendlíku celyj tyjden já


Předchozí   Následující